EUR: 321,25 Ft
CHF: 284,65 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Szekszárd

A 2018-as költségvetésről döntött a város közgyűlése

Szekszárd város önkormányzatának közgyűlése elfogadta a 2018-as költségvetést. A 12,5 milliárd forintos összegből mintegy 5,5 milliárdot fordítanak fejlesztésekre. A családok biztonsága érdekében növelik a bölcsődei férőhelyek számát és felújításokat végeznek a város valamennyi oktatási és nevelési intézményében.

– A legutóbbi közgyűlésen, február 22-én fogadták el az idei költségvetést. 12,6 milliárd forintból gazdálkodik a város az idén, pontosabban azt mondanám, hogy ekkora összeggel indulunk el, aztán majd a pályázatok függvényében ez az összeg még vélhetően nőni fog. A szekszárdi családok költségvetése a 2018-as évi költségvetés. Szeretném hangsúlyozni, hogy a költségvetésen belül negyven százalékot tesznek ki a fejlesztések, amelyek nagyon fontosak, hiszen nemcsak napi szinten kell működtetni egy várost, hanem a jövőben is gondolkodni kell és a jövőbe is be kell fektetni. Gyakorlatilag a fejlesztések, az óvodai férőhelyek bővítése, továbbá a bölcsődei férőhelyek számának növelése, illetve az iskolai fejlesztések mind-mind azt a célt szolgálják, hogy a szekszárdi és a Szekszárd környéki gyerekek jobb körülmények között töltsék el a napjaikat – részletezte Ács Rezső, Szekszárd polgármestere.


12,6 milliárd forintból gazdálkodik a város 2018-ban. Fotó: Nagy Nándor

Hozzátette, hogy az iskola-, óvodai, bölcsődei fejlesztések mellett nagyon fontos az is, hogy a rendezvényeket is úgy szervezzék, hogy a gyerekek és a családok is jól érezzék magukat. – Ezt mindig is szem előtt tartottuk, hiszen városunkban tartottunk olyan kezdeményezéseket, mint például az ultrahangos szűrővizsgálat, amelyet a város finanszíroz, hiszen úgy gondoljuk, hogy nem lehet pénz kérdése az, hogy valaki a születendő gyermekének az állapotáról pontos képpel rendelkezzen. Ugyanezt a célt szolgálják az egészségügyi fejlesztések, szeretnénk gyermekorvosi rendelőt kialakítani az Ybl Miklós utcában és oda költöztetjük a védőnői szolgálatot is. Ez azért nagyon fontos, mert olyan körülmények között fogják végezni a szakemberek a munkát, amelyek megfelelnek a mai kor követelményeinek. Mindennek lesz hely, mindenhez lesz tér, akár egyéni tanácsadásra is lehetőséget biztosítunk. Jelentős önerővel támogatjuk ezeket a pályázatokat, és bízom abban, hogy az idei költségvetésnek a végeredményeként mindenki úgy érzi majd, hogy teljesültek azok a célok, elképzelések, amelyeket megfogalmaztunk. A családok úgy érzik majd, hogy valóban értük készült ez a költségvetés, amellett, hogy nagyon fontos az is, hogy a város gazdaságának a stabilitását megőrizzük. Ebben a költségvetésben természetesen ez is jelen van, de az elmúlt években is ugyanez jellemezte a város gazdálkodását, gazdaságát – zárta mondandóját Ács Rezső.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek