EUR: 317,86 Ft
CHF: 280,77 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Belföld

A békemenet kiállás Magyarország mellett

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) sajtótájékoztatót tartott a március 15-én megrendezésre kerülő békemenetről. Bencsik Andárs, a Demokrata főszerkesztője kijelentette, hogy akármikor nem lehet békemenetet tartani.

– Az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy az első sorban mehetünk és elmondhatjuk, hogy mikor legyen menet. Létrejött egy szellemi egység a civil polgárok tömege között. Olyankor lehet békemenetet szervezni, amikor a társadalom akarja – fogalmazott Bencsik András, a Demokrata című hetilap főszerkesztője a CÖF-CÖKA erről tartott sajtótájékoztatóján.


Csizmadia László, a CÖF alapítója szerint a békemenet nem valaki ellen irányul, hanem kiállás Magyarország mellett.

– Pártállástól függetlenül mindazok részvételére számítunk, akik biztonságos életet szeretnének a magyar asszonyok, anyák és gyermekek számára – mondta.


Fricz Tamás politológus azt emelte ki, hogy a békemenet minden híreszteléssel ellentétben nem kirekeszt, hanem befogad.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója
/MTI Fotó: Máthé Zoltán

– Azokkal az emberekkel szeretnénk együttműködni, akiknek fontos ez az ország, ez a nemzet, a hagyományos európai értékek, a kereszténység, a polgári értelemben vett család és az, hogy a nemzet egyáltalán fennmaradjon – közölte.

Bayer Zsolt, a Magyar Idők publicistája és a békemenet rendszeres résztvevője beváltotta ígéretét és feljelentette azt a férfit, aki őt lelövéssel fenyegette meg.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója pedig a Facebookon jelentette be, hogy a párt is csatlakozik a békemenethez.

– Szeretném bejelenteni, hogy a Fidesz csatlakozik a békemenethez. Arra kérjük minden támogatónkat, hogy jöjjön el március 15-én. Déli 12 órakor a budai Bem téren találkozunk, és onnan együtt vonulunk a Margit hídon át az Országház elé. A békemenet a múltban már bebizonyította, hogy hatalmas erőket képes mozgósítani. Most is erre van szükség. A mi erőnk az összefogásban van. Ne engedjük, hogy a széthúzás és a rombolás győzedelmeskedjen. Legyünk ott minél többen, mert nekünk Magyarország az első – mondta.

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Múzeumkertben 2016. március 15-én.
/MTI Fotó: Kovács Tamás

A csütörtöki rendezvény 11.30-kor kezdődik a budai Bem József téren, akol felszólal Lengyelország magyarországi nagykövete, illetve a békemenetre érkező lengyel csoport vezetői. Ezt követően a menetelők A haza minden előtt feliratú, Kölcsey Ferenc versét idéző molinó mögött vonulnak a Margit híd, Nyugati tér, Alkotmány utca, Kossuth Lajos tér útvonalon; utóbbi helyszínen csatlakoznak az állami ünnepség résztvevőihez, ahol közösen hallgatják meg Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédét.

PROGRAMOK AZ 1848–1849-ES FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC ÉVFORDULÓJÁN

Március 15.

9 óra: Magyarország nemzeti lobogójának ünnepélyes felvonása katonai tiszteletadással, amelyen részt vesz Áder János, Magyarország köztársasági elnöke.

Helyszín: V. Budapest, Kossuth Lajos tér.

14 óra: Díszünnepség a Kossuth téren. Ünnepi beszédet mond: Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.

A budai Várban pedig egész napos családi programokkal várják az érdeklődőket. 

Március 16.

10–17 óra között Szent Korona-látogatás az Országház épületében.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Szánalmasan kevesen tüntettek

  Szánalmasan kevesen tüntettek

  Nagyobb volt a füstje, mint a lángja a szombatra meghirdetett ellenzéki demonstrációsorozatnak, amelynek az volt a célja, hogy leállítsák az országot.

 • Kígyózó sor a Corvin mozi székeiért

  Kígyózó sor a Corvin mozi székeiért

  Óriási volt az érdeklődés a Corvin mozi székei iránt, ugyanis péntek délelőtt 10 és 12 óra között hatalmas tömeg állt sorba, hogy az 1000 forintos régi moziszékekből legalább egyet hazavihessen.

 • A többség elutasítja az ellenzék színjátékát

  A többség elutasítja az ellenzék színjátékát

  A magyar emberek 60 százaléka szerint az ellenzéki pártok és politikusok a hatalomra jutás érdekében használják fel a tüntetések adta szereplési lehetőséget – derült ki a Századvég legfrissebb közvélemény-kutatásából.