2019. március 23., szombat
Emőke

PR

A feleségem a bónusz a főnyereményhez

Nem tudom, mi ütött belém, amikor a postán megszólítottam. Magam is csodálkoztam, mit művelek – írta levelében olvasónk, aki felesége tiszteletére osztotta meg velünk szerencsesztoriját. Dénesre aznap rámosolygott a szerencse és azóta már tudja, a legnagyobb nyeremény nem a kaparós sorsjegyen nyert ötmillió forint volt az életében.

– Egy munkahelyen dolgoztunk, de csak egyszer találkoztunk előtte. Egy papírt kellett elintéznem, ezért mentem fel hozzá az irodára – mesélte levelében a középkorú férfi, aki abból sem csinált titkot, első látásra egyáltalán nem volt az esete Mariann.


– Azt gondoltam, amikor megláttam, egész jó alakja van ennek a nőnek, de ez a sportos öltözék?! Biztosan ez is egy olyan praktikus nő, aki nem nyomorgatja magát szűk ruhákban, magas sarkú cipőkben. Hölgyeim, ne vessenek meg, de én azt szeretem, ha egy nő tetszeni akar! – vallotta be Dénes, aki, mint írja, ügyintézés közben udvariasan elviccelődött Mariann-nal, aki vette a lapot, kedves volt és szellemes, aztán ment mindenki a dolgára.

– Pár órával később, amikor már jó ideje hiába kerestem az olvasószemüvegem, eszembe jutott, hogy fent felejtettem az irodán. Visszaballagtam. Amikor beléptem, Mariann mosolyogva nézett fel rám a papírokból, és azt mondta: Már vártam magát. A szemembe nézett, amikor átnyújtotta a szemüvegemet, és akkor láttam meg, milyen csodálatosan szép, kék szeme van! És nagyon izgalmasnak találtam a tekintetét. És megjegyeztem az illatát. Nagyon finom illata volt.


Dénes, mint írja, hazafelé menet már a rövid szoknyás nők után forgolódott, hamar elfelejtette Mariann csodás kék szemét és csábító illatát, de másnap a munkahelyükhöz közeli postán újra meglátta a nőt.

– Ott állt sorba, az egyik kezében boríték volt, a másikkal egy rollert tartott. És nem tudtam levenni róla a szemem, mert iszonyú vagánynak tűnt. Ő meg észre sem vett, a gondolataiba mélyedve bámulta a kijelzőt. Én előbb kerültem sorra, mint ő. Befizettem a csekket, majd jött egy hirtelen ötlet. Ráköszöntem és megkértem, jöjjön oda az ablakhoz.

Dénesnek jobb nem jutott eszébe, arra kérte Mariannt, segítsen neki sorsjegyeket választani. A nő meglepődött, szabadkozott is kicsit, hogy neki nincs szerencsés keze, de végül győzött Dénes rámenőssége és többféle sorsjegyet is húzatott a kupacból Mariann-nal.

– Egy kicsit szürreális volt. Nem igazán értettem, miért is csinálom ezt, de olyan volt, mintha nem is tudatosan cselekednék. Csak úgy jött – mesélte levelében a férfi, aki megkérte a nőt, másnap egy kávé mellett kaparják le együtt a sorsjegyeket.

– Egy picit húzódott a dolog, mert Mariann-nak másnap nagyon sűrű napja volt, megkért, hogy tegyük át a következő napra, de akkor meg én nem értem rá. Több mint egy hétig hurcoltam a táskámban a sorsjegyeket, mire egyik nap végül felszaladtam hozzá. Nem hittem a szememnek, amikor megláttam. Ott állt magassarkúban, rövid ruhában, vállára omló selymes hajjal, szexi nyaklánccal. Egy teljesen másik nő volt, mégis ugyanaz. Tátva maradt a szám, ő meg csak nevetett. Azt kérdezte, most meg mi van. Én meg csak habogtam. Kiderült, pár napig szervizben volt az autója, azért járt rollerrel, farmerban meg sportcipőben. Mert ő ilyen. Néha, amikor úgy jön ki a lépés, Öcsinek öltözik, és negyvenévesen is vagányabb, mint a tinik. Máskor meg igazi végzet asszonya. És mind a kettő iszonyúan jól áll  neki.

– Ja – tette hozzá Dénes. – Már az első sorsjegy nyerő volt. Kétezer forintot kapartunk le. A harmadikkal pedig az ötmilliós főnyereményt! Egy hónappal később abból vittem el Mariannt a spanyol tengerpartra, fél évvel később pedig Párizsba, ahol megkértem a kezét. Mindkettőnknek második házasság. De az első igazi! Idén lesz az ötéves évfordulónk. És én tudom, életem legszerencsésebb napja volt, amikor leszólítottam őt a postán! Duplán nyertem meg a főnyereményt.

Kapcsolódó Cikkek