EUR: 317,86 Ft
CHF: 280,77 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Győr

A Halott Pénz újra Győrben koncertezik

A zenekar 2018-as éve igazán különlegesen indul. A fesztiválszínpadok és klubkoncertek után, tavasszal mindössze három koncertet adnak, de azokat nem akármilyen helyszíneken. Most szombaton Győrbe látogatnak és megénekeltetik az Audi Aréna közönségét.

Az Audi Aréna Győr vélhetően nagyon nagyot fog bulizni a Halott Pénz dalaira
Fotó: Sajtófotó

A Halott Pénz 14 évvel ezelőtt Marsalkó Dávid szólóprojektjeként indult. A pécsi zenész kezdetben egyedül írta a szöveget, a zenéket, két albumot is összehozott, ám egyik sem hozta meg azt a bizonyos várt elismerést. A nehézségek ellenére sem adta fel, elkészítette első videoklipjét az Angard című hiphopszámhoz, ami végre meghozta a várva várt sikert. Ám az igazi áttörést A feneked a gyengém című dallal érte el, milliós nézettséget hozott a YouTube-csatornán, bekerült a rádiók játszási listájába, és egyre több megkeresését kapott.


Évekkel később zenekart épített maga köré, és 2013 őszén a Szólj anyunak, hogy a városban vagyok című lemez bemutatókoncertjén már hétfős zenekarként szólaltak meg. Az album végül elnyerte a legjobb rap- vagy hiphopkiadványnak járó Fonogram-díjat, többek közt olyan felvételeknek köszönhetően, mint az Ugyanúgy hallasz, a Farkasok dala vagy a Minden szobába kell álom. Ezt az elismerést 2015 májusában a Valami van a levegőben című dal kapcsán két kategóriában is átvehette a zenekar: a zsűri az év rap- vagy hiphopfelvételének, míg az MR2 Petőfi rádió hallgatói az év dalának választották a Halott Pénz eddigi egyik legnagyobb sikerét, ami közel 27 millió megtekintést jegyez a legnépszerűbb videómegosztó oldalon.

A hazai és külföldi koncertek közben készült és jelent meg 2016 áprilisában a legutóbbi albumuk, Ülni. Örülni. Megőrülni címmel. Ezen szerepel a zenekar eddigi egyetlen feldolgozása a Darabokra törted a szívem, amely vezette a hazai rádiós játszási listát, jelenleg 26 millió megtekintés felett jár a YouTube-on, az első Petőfi Zenei Díj átadásán pedig az év dalának választották. A VOLT Fesztivál nyitónapjáról még további három díjjal távozhattak, az év együttesének, az év albumborítójának és az év videóklipjének járó szobrocskákkal. Utóbbi kategóriában a Wellhellóval közösen jegyzett Emlékszem Sopronban diadalmaskodott, ami a VOLT Fesztivál történetének első himnusza. 2017-ben – egyedülálló módon – még három díjat begyűjtöttek a második Petőfi Zenei Díjon, az év videóklipje és az év zenekara elismeréssel térhettek haza, a zenekar frontemberét pedig az év férfi előadójának választották.


Győrben kezdi tavaszi turnéját a divatos zenekar
Fotó: Sajtófotó

A hétfős zenekar elsöprő sikerei közé sorolható még, hogy elsőként játszottak három egymás utáni napon telt ház előtt az Akvárium Klub nagytermében, három év alatt hat alkalommal sikerült teljesen megtölteniük a főváros legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyét, a Budapest Parkot, a nyári fesztiválok állandó fellépői, immár a nagyszínpadi program kiemelt zenekarai közé tartoznak.

A Halott Pénz az ország egyik legkedveltebb zenekara, amely folyamatosan keresi az újat. 2018-as tavaszi háromállomásos arénaturnéjuk keretében Marsalkó Dávid elmondása szerint is az eddigi leglátványosabb színpadi produkciójukon dolgoznak, egy igazi show-műsort mutatnak majd be, amelyet csak Győrben, Debrecenben és Budapesten láthatnak a rajongók.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.