2018. augusztus 15., szerda
Mária

Egyéb Tapolca

A helyi turizmus kiteljesítése csak együtt lehetséges

Egyeztetést kezdeményezett Fenyvesi Zoltán, a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselőjelöltje a térség turisztikai szereplőivel annak érdekében, hogy közösen találják meg a megoldást a szezonalitás problémáira. A több rendezvényből álló sorozat első állomásán, Szentbékkállán helyi termelők, őstermelők, borászok, vendéglátók és szállásadók mondták el észrevételeiket.

Az a párbeszédből is kiderült, mindenki számára világos, hogy nem szabad a konkurenciát látniuk egymásban, hanem össze kell fogniuk, mert hosszú távú sikereket és komoly eredményeket csak együtt érhetnek el. Megfogalmazódott egy olyan helyi civil szervezet ötlete is, amelyik összefogná az ágazat szereplőit, közös érdekérvényesítést és a párbeszéd, együttműködés lehetőségét biztosítaná.

Kapcsolódó Cikkek

 • In memoriam Matus György

  In memoriam Matus György

  72 éves korában elhunyt Matus György, a Vörösmarty Színház művésze, aki 20 évig volt a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja.

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.