EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Budapest

A hősökre emlékeznek a Dohány utcai Zsinagóga előtt

Az 1848-49- es forradalom és szabadságharc 170 éves évfordulója alkalmából tart emlékünnepséget a Magyar-Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság a Dohány utcai zsinagóga előtti Herzl Tivadar téren március 14-én, 15 órától.

A programban szerepel többek közt, lovas katonai tiszteletadás-ágyúlövéssel, történelmi szavalatok, a Magyar-Zsidó Emlékezet-díj átadása, névsorolvasás a 48-as hősök leszármazottaival, szimbolikusan 48 galamb reptetése, koszorúzás, imák a hősi halottakért, Sófár fújás, 170 léggömb felengedése, emlékezés köveinek elhelyezése. lesz kóser vattacukor és az első 500 résztvevő pedig, emlék- ajándéktárgyat kap!
Mint Rosenfled Dániel Imre lapunknak elmondta, egy olyan programot láthatnak majd a résztvevők, amely egyedi jellegével, kuriózumnak számít a 48-as megemlékezések sorában, közreműködik például Guessoum Krisztina jelnyelvi tolmács, Garai Róbert színművész, Dévai Nagy Kamilla énekes, Fekete László kántor és GueMpama Ebere negyedik osztályos tanuló.


A Magyar–Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság által létrehozott “Magyar Zsidó Emlékezet díjról” elmondta, hogy, évről évre átadják olyan személyiségeknek kortól, nemtől, felekezettől függetlenül, akik hosszú éveken, sőt évtizedeken át értékteremtő, hagyományteremtő, munkásságukkal,
életművükkel hozzájárultak mind a magyar, mind pedig a zsidó emlékezet-kultúra továbbörökítéséhez a történelmi megbékéléshez, oktatói és tanítói tevékenységük révén is. A 48-as ünnepség fővédnöke pedig Dr. Simicskó István Honvédelmi Miniszter, aki évek óta látja el ezt a tisztségét.

Kapcsolódó Cikkek

 • Budapesten koncertezik a Linkin Park alapítója

  Budapesten koncertezik a Linkin Park alapítója

  Mike Shinoda, a Linkin Park alapítója, énekese, dalszerzője és zenei producere 2019 tavaszán a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet. A zenész Chester Bennington halála óta a művészetekbe menekült, az eredmény pedig a kritikusok által is elismert szólólemez, a Post Traumatic lett, amelynek vizuális részét is Shinoda maga filmezte és festette.

 • Tárolót a társasházakba!

  Tárolót a társasházakba!

  Pályázat útján szerezhetnek pénzt Belváros-Lipótváros társasházai, ha kerékpártárolót szeretnének létesíteni az ingatlanon belül.

 • Budapest madártávlatból

  Budapest madártávlatból

  Lenyűgöző légi felvételeivel meghódította a közösségi oldalakat, kedvenc témája Budapest, madártávlatból megörökítette már a főváros számos jellegzetes helyszínét, de szívesen csinál képeket sokfelé Magyarországon és szerte a világban.