2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Sport

Liu Shaolin Sándor a jégen éli ki sebesség utáni vágyát

Számtalan helyre hívták és hívják a téli olimpián aranyérmet szerzett váltó tagjait, de alighanem az óbudai Duna Seat szalonban volt az egyik legemlékezetesebb látogatásuk.

A rövid pályás gyorskorcsolyázó válogatott új Seat Leon gépkocsikat vehetett át használatra. Liu Shaolin Sándor pedig egy egészen kivételes, két literes, 300 lóerős Leon Cupra TSI gazdája lett.


– Még szerencse, hogy rendszerint a pályán élem ki a sebesség iránti vágyamat – mondta az olimpiai bajnok. – Ilyen bivalyerős kocsival óvatosabban kell vezetni, de amúgy sem tartozom a száguldástól megmámorosodó pilóták közé.

Június elejéig bőven lesz alkalma közelebbi ismeretséget köti a géppel, hiszen addig jól megérdemelt pihenőjét töltheti, s még arra is lesz ideje, hogy – valószínűleg egy-két hétig – Spanyolországban pihenje ki a hosszú, de eredményes szezon fáradalmait. Ráadásul, egy darabig Budapesten lesz barátnője, a brit short trackes, Elise Christie is. Aki egyébként Sándorral együtt több világlapban is szerepelt, számtalan fotós megörökítette, amint a magyar váltó győzelme után – bokasérülése miatt sínbe tett lábbal – a párja nyakába ugorva ünnepelt.

– Afféle tiszteletbeli magyarnak számítok már – mondta Elise. – Saját szememmel is megtapasztalhattam, milyen népszerű a párom Budapesten, de Ázsiában fanatikus szurkolótábora van a testvérével, Adóval együtt.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Veszélyben Mourinho állása

    Veszélyben Mourinho állása

    Akár az állásába is kerülhet José Mourinhónak, a Manchester United vezetőedzőjének, ha szombat délután vereséget szenved korábbi sikerei helyszínén, a Chelsea otthonában az angol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójának nyitómérkőzésén.

  • 24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

    24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

    Magyarország 24 éremmel – 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal – zárta a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát. Ez minden idők legjobb szereplése. Fiatal sportolóink közül az úszó Milák Kristóf és Késely Ajna volt a legeredményesebb három-három győzelemmel, előbbinek pedig még egy ezüstje is van.