2018. augusztus 20., hétfő
István

Belföld

A kormány bebizonyította, hogy a határok megvédhetők

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint a kormány bebizonyította, hogy a határok megvédhetők, ehhez lehet megfelelő jogszabályi hátteret alkotni, és el lehet kerülni azt a típusú jogértelmezést, amelyből “beláthatatlan következményekkel járó és további meghívást jelentő” rendszer alakul ki.

Kovács Zoltánt az M1 aktuális csatornán csütörtökön az ENSZ globális bevándorlási javaslatcsomagjáról kérdezték, a kormányszóvivő azt mondta: a dokumentum “bizonyos értelemben” különbséget tesz a gazdasági bevándorlók és a menekültek között, ugyanakkor azt a veszélyt rejti magában, hogy “felpuhítja” azokat a határokat, amelyek elválasztják egymástól a valóban rászorulókat és az illegális, illetve gazdasági migránsokat.


Hangsúlyozta: azok, akik világkormányzatban gondolkodnak, akiknek ideológiájában “a látszólagos emberbaráti és humanitárius felfogás érvényesül”, ezeket az elvi nyilatkozatokat nagyon hamar jogszabályokba, majd pedig a gyakorlatba ültetik át, ezért lépnek fel ellene határozottan.

Szerinte Európa ebben a csapdában van két és fél éve, azzal “áltatja magát”, hogy menekülteken segít, miközben tudható, hogy az Európába érkezettek túlnyomó többsége nem jogosult jogi védelemre, ők gazdasági migránsok, akikre valójában azoknak az országoknak sincs szükségük, amelyek egyébként munkaerőhiánnyal küzdenek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Sikeres volt a nyári szabadtéri színházi szezon

    Sikeres volt a nyári szabadtéri színházi szezon

    Büszkék lehetünk itt Közép-Európában, mert szinte egyedülálló mennyiségű nyári szabadtéri színházat működtetünk és egyedülálló mennyiségű új produkcióval vártuk a magyar családokat és a külföldről Magyarországra látogató vendégeket – értékelte az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára a nyári szabadtéri színházi szezont vasárnap Szarvason.

  • Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

    Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

    Katonai tiszteletadás mellett, Áder János államfő jelenlétében felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az augusztus 20-ai állami ünnepen, hétfő reggel az Országház előtti Kossuth Lajos téren.