EUR: 314,48 Ft
CHF: 278,30 Ft
2019. március 22., péntek
Beáta, Izolda, Lea

Belföld

Ez már biztos! Állami lakások után kutat Soros embere

A kormány nyilvánosságra hozta azt az adatigénylési dokumentumot, amely álláspontja szerint bizonyítja, hogy a “Soros-hálózat már most keresi az ingatlanokat a bevándorlók betelepítéséhez”.

“A Soros-hálózat embere az állami tulajdonba került lakások listáját akarja megkapni” – írták a kormány Facebook-oldalán a feltöltött dokumentum mellé, amelyet Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár keddi sajtótájékoztatóján ismertetett. Az államtitkár akkor azt mondta, március 7-én adta be kérelmet egy olyan ügyvéd, “aki nagyon szorosan kötődik a Helsinki Bizottsághoz”. Közölte azt is: a magyar kormány nem adja ki ezt a listát, és áll minden fajta bírósági eljárás elé.


A feltöltött dokumentumban – amelyben kitakarták a személyes adatokat – az igénylő a 2017. január 1-jétől 2018. február 28-ig a magyar állam öröklés jogcímén megszerzett budapesti lakásainak listáját kéri helyrajzi szám és cím szerint.

Zsigó Róbert, a Fidesz országgyűlési képviselője szerdán újságírókkal közölte, a Fidesz azt kéri a kormánytól, hogy adja ki azt a dokumentumot, amely igazolja, hogy a Magyar Helsinki Bizottság embereihez köthető a lakáslistáról szóló adatkérés.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Jogsértő lehet Márki-Zayék adóeltüntetése

  Jogsértő lehet Márki-Zayék adóeltüntetése

  Jogszabályba ütköző lehet, hogy Márki-Zay Péter, hódmezővásárhelyi polgármester és felesége, Vincze Felícia cége, A Te Születésed Kft. 2016-2017-ben is jelentősen alacsonyabb adóalapot vallott be, mint amennyit a cég honlapján szereplő szüléslevezetések száma alapján kiszámlázhattak – nyilatkozta az Origónak a Századvég elemzője.

 • Győzött a Fidesz Brüsszelben

  Győzött a Fidesz Brüsszelben

  Felfüggesztését kérte a Fidesz a balra tolódó, erősen megosztott Európai Néppártban. A kizárásra játszó balliberális politikusok dupla kudarcot vallottak Brüsszelben, ahol soros György fia is megjelent.

 • Mentsük meg Dodót, a futóbajnokot!

  Mentsük meg Dodót, a futóbajnokot!

  Több mint három éve vár gazdira az Illatos úti ebtelepen Dodó, a legszebb korában lévő, staffordshire jellegű kankutya, aki gondozói szerint félreértett zseni, és egyben lelkes futóbajnok.