EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Tapolca

A legfinomabb langalló

A langalló, más néven kenyérlángos a fesztiválok elengedhetetlen étele. Számos ízesítése és gyors elkészülése miatt sokan séta közben fogyasztják el. De hol lehet igazán finom langallót kapni? Káptalantóti piacán!

A járókelők imádják a káptalantóti piac langallósát. Évente sok tízezren keresik fel, és nemcsak kenyérlángost, hanem kézműves és paleo süteményeket is vásárolhatnak.


– Miért éppen langalló? Régebben rendezvényekre jártunk, és azt láttuk, hogy igen kedvelt étel, nagyon szeretik az emberek. Ez azóta sem változott, a kenyérlángos örök sláger – mondta Tóth Imre, az üzlet vezetője.

A forgalom vasárnaponként a legnagyobb. Mostanában a három hónapig érlelt kecskesajttal ízesített langalló a vendégek nagy kedvence. Tóth Imréék folyamatosan törik a fejüket az újításokon, de van, ami állandó: legyen szó tojásról, kolbászról vagy kecskesajtról, mindig egészséges alapanyagokat használnak, amelyeket helyi termelőktől szereznek be.

A langallózó több, mint egy üzlet, közösségi tér is. Tóth Imrénél a környék aktuális eseményeiről és szálláshelyeiről  is információt kaphat a betérő. – Minél több programot kell ajánlani, hogy az embereknek még nagyobb kedvük legyen visszalátogatni hozzánk. Össze kell fognunk, hiszen ez nemcsak Káptalantóti, hanem az egész térség érdeke – fogalmazott az üzletvezető.

 

 

Fotó: Szakonyi Balázs

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.