EUR: 322,54 Ft
CHF: 281,98 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Tapolca

A legfinomabb langalló

A langalló, más néven kenyérlángos a fesztiválok elengedhetetlen étele. Számos ízesítése és gyors elkészülése miatt sokan séta közben fogyasztják el. De hol lehet igazán finom langallót kapni? Káptalantóti piacán!

A járókelők imádják a káptalantóti piac langallósát. Évente sok tízezren keresik fel, és nemcsak kenyérlángost, hanem kézműves és paleo süteményeket is vásárolhatnak.


– Miért éppen langalló? Régebben rendezvényekre jártunk, és azt láttuk, hogy igen kedvelt étel, nagyon szeretik az emberek. Ez azóta sem változott, a kenyérlángos örök sláger – mondta Tóth Imre, az üzlet vezetője.

A forgalom vasárnaponként a legnagyobb. Mostanában a három hónapig érlelt kecskesajttal ízesített langalló a vendégek nagy kedvence. Tóth Imréék folyamatosan törik a fejüket az újításokon, de van, ami állandó: legyen szó tojásról, kolbászról vagy kecskesajtról, mindig egészséges alapanyagokat használnak, amelyeket helyi termelőktől szereznek be.

A langallózó több, mint egy üzlet, közösségi tér is. Tóth Imrénél a környék aktuális eseményeiről és szálláshelyeiről  is információt kaphat a betérő. – Minél több programot kell ajánlani, hogy az embereknek még nagyobb kedvük legyen visszalátogatni hozzánk. Össze kell fognunk, hiszen ez nemcsak Káptalantóti, hanem az egész térség érdeke – fogalmazott az üzletvezető.

 

 

Fotó: Szakonyi Balázs

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.