2019. március 26., kedd
Emánuel

Egyéb X.kerület XIX.kerület

A legfontosabb a megelőzés és a helyes életmód

Vizsgálatokkal, tanácsadásokkal, érdekes előadásokkal színesített egészség- és diabétesznapot tartottak a kőbányai Kőrösiben. A megjelenteket a második születésnapját ünneplő dr. György István kormánymegbízott köszöntötte, akin pont húsz évvel ezelőtt hajtottak végre sikeres szívműtétet.

Személyes történettel nyitotta meg a tavaszi egészségnapot dr. György István, aki napra pontosan húsz évvel ezelőtti sikeres szívműtétére emlékezett: 1998 márciusában dr. Papp Lajos szívsebész professzor végezte el az aortabillentyű-műtétet.


Kovács Róbert, a X. kerület polgármestere és dr. György István (jobbra) végigjárták a standokat a Kőrösiben

– Azóta egészségesen, újult erővel igyekszem elvégezni a rám bízott feladatokat, szolgálni a közösséget, akikhez tartozom. Hálát adok istennek minden napért, amit a családommal, gyerekeimmel, unokáimmal tölthetek – mondta a kormánymegbízott, aki dr. Szatmári Tibor kardiológusnak és más orvosainak is köszönetet mondott.

Az egészség- és diabétesznap résztvevői hasznos ismereteket kaphattak az egészséges táplálkozásról és életmódról, valamint a rendszeres testmozgás előnyeiről. Fontos, hogy egy kialakuló betegséget a leghamarabb felismerjünk. Ehhez különböző vizsgálatok, tanácsadások várták az érdeklődőket, akik a távol-keleti és a természetgyógyászattal is megismerkedhettek.

Szívesen játszik az unokákkal a kormánymegbízott

– Nagyon fontosak az ilyen rendezvények, hiszen amellett, hogy hamarosan új szakrendelőt épít a kormány Kőbányán, és a háziorvosi rendelők is egymás után újulnak meg, a legjobb mégis az, ha a megelőzésnek és a helyes életmódnak köszönhetően minél ritkábban van szükségünk ezekre az intézményekre – hangsúlyozta dr. György István.

Kapcsolódó Cikkek

  • Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Emberölés és fogolyszökés miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy nagyecsedi férfi ellen, aki tavaly júniusban börtönbüntetését töltötte, de eltávozása alatt megfojtotta 19 éves élettársát – közölte a főügyészség vezetője kedden az MTI-vel.

  • Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Összesen 60 millió forint bírságot szabott ki a jegybank a Magyar Posta biztosítóira: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyebek közt nyilvántartási, adatszolgáltatási, informatikai, ügyféltájékoztatási, panaszkezelési és a biztosítási szerződési feltételeket érintő jogsértések miatt hozott intézkedéseket és rótt ki bírságot a Magyar Posta Biztosító Zrt.