2018. augusztus 20., hétfő
István

Egyéb Veszprém

A Lord of the Dance társulata három magyar táncossal érkezik hazánka

Ismét hazánkba látogat a világ legnépszerűbb táncegyüttese, a Lord of the Dance! A produkció április 5-én, csütörtök este a Veszprém Arénában is látható lesz.

Az ír rendező és sokszoros nemzetközi díjnyertes táncművész, Michael Flatley néhány éve újrakoreografálta és -rendezte az eredeti produkciót, amelynek középpontjában a tánc és a művészet áll. A lélegzetelállító, új táncokat korszerű vizuális, 3D- és fénytechnikával ötvözte, így az új hangzásnak és a látványos kosztümöknek köszönhetően egy vadonatúj előadás jött létre.


Michael Flatley teljesen újraszabta világhírű műsorát

A karakterek is új, izgalmas személyiségekké fejlődtek. A „varázslatos kalandnak” nevezett show valójában az ír folklór alapjaira épülő utazás az időben, a jó és a gonosz klasszikus meséje. A Kis Lélek vezeti be a közönséget a történetbe, és segít a Lordnak, a Tánc Urának megvédeni az embereket a gonosz ellen. Ám Don Dorcha, a Sötét Nagyúr sokkal erősebb és vadabb lett. Vajon megnyerheti a Lord a harcot?

A fontosabb szerepekben is láthatunk magyar táncosokat

Az előadásban három magyar táncos is szerepel – Krén Andrea, Krén András, Papp Zoltán –, akik évek óta tagjai és szólótáncosai a társulatnak. Váltott szereposztásban ugyan, de Andreát Morrighan (a csábító nő), Andrást a Lord (a Tánc Ura), Zoltánt Don Dorcha (a Sötét Nagyúr) szerepében láthatja majd a hazai közönség.

A Dangerous Games 2014-ben hatalmas sikerrel debütált a London Palladium színházban, amelyet azóta több millióan láttak. A látványos show világ körüli turnéjának keretében érkezik hazánkba.

Kapcsolódó Cikkek