EUR: 323,05 Ft
CHF: 286,52 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Szombathely

A magyar parasport napja Szombathelyen

Február 22-e a magyar parasport napja. Ebből az alkalomból Szombathelyen a Bercsényi iskolában egész napos programmal várták az érdeklődőket.

A Vasakarat SC és a Sprint SC korábbi vezetőjétől, edzőjétől Gőczi Istvántól, valamint egyik sportolójától, Ruck Jánostól is kérdezhettek a diákok, de több parasportággal – boccia, ülőröplabda, görlabda – is megismerkedhettek a tanulók. – A sport lényege az, hogy nem másokat, hanem önmagunkat kell legyőznünk. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, vasakaratra van szükség. Pontosan olyanra, mint amilyennel az a Solymos Endre rendelkezett, aki annak idején megalakította a Vasakarat SC-t – fogalmazott köszöntőjében Hende Csaba országgyűlési képviselő. A parlament alelnöke emlékeztetett: Solymos Endre hadirokkantként, ép kezek, lábak nélkül napi rendszerességgel kerékpározott a városban.

A Bercsényi-iskola adott otthont a programoknak Fotó: szombathely.hu

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.