EUR: 323,71 Ft
CHF: 287,07 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Belföld

A magyar tranzitzóna állította meg a terroristákat

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint ha nincs a tranzitzóna, akkor a két külföldit, akit terrorizmus finanszírozásával gyanúsít a rendőrség, az országon belül helyezték volna el, ahonnan 24 órán belül távoztak volna.

Bakondi Györgyöt az M1 aktuális csatornán csütörtökön arról kérdezték, hogy a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai a röszkei tranzitzónából szerdán állítottak elő két, magát iráni, illetve török állampolgárnak valló embert.


A főtanácsadó közölte: a két külföldi szabályos menedékkérelmet nyújtott be, várták annak elbírálását, aközben azonosították őket. Felhívta a figyelmet: ez azt is jelenti, hogy nem próbálkoztak a zöldhatáron, mert nem látták esélyét, hogy a kerítésen keresztül sikerrel járjanak. Hozzátette: nemzetközi információcsere segítette az elfogásukat.

Úgy fogalmazott: anélkül, hogy a határokon megállítanák az illegális migrációt és szigorítanák a belépést egy országba, nehéz akár köz-, akár nemzetbiztonságról beszélni. Hozzátette: az ettől eltérő álláspontoknak, amelyek a migrációt jónak, sikeresnek tartják, az mond ellent, hogy sok európai országban a választások fő kérdése a migráció lett, és az emberek kifejezték az akaratukat, hogy “ne menjen így tovább”.

Kapcsolódó Cikkek