2018. október 16., kedd
Gál

Belföld

A migráció rossz, de megállítható

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint Magyarország – az ENSZ-szel ellentétben – úgy gondolja, hogy a migráció rossz és megállítható.

Szijjártó Péter a Világpolitikai változások, Magyarország előtt álló kihívások címmel a magyar ENSZ-képviseleten rendezett fórumon, hétfőn mondott beszédében kiemelte: Magyarország az ENSZ globális migrációs csomagjáról folytatott vitában azt az alapvélekedést kérdőjelezi meg, hogy a migráció jó és megállíthatatlan. Az ENSZ szerint ez az alap, így ezt nem is lehet megvitatni, de Magyarország szerint igenis meg kell vitatni ezt az állítást, mert a migráció rossz és meg kell állítani – jelentette ki.


A külügyminiszter felidézte: az elmúlt két és fél év európai eseményei világosan mutatják, hogy a migráció rossz, ezt a sikertelen társadalmi integrációs folyamatok és a terrorfenyegetettség növekedése bizonyítja.

Kiemelte: Magyarország bebizonyította, hogy a migráció megállítható, megépítette a kerítést, megvédte a határt.


Szijjártó Péter hangsúlyozta: a világnak és az ENSZ-nek tiszteletben kell tartania, hogy minden országnak joga van a szuverenitása, biztonsága és identitása megtartásához, ezt semmilyen nemzetközi nyomásgyakorlás nem vitathatja el.

Arról is beszélt, hogy az országgyűlési választáson is a fő választóvonal a táborok között ott húzódik, hogy ki migrációellenes és ki migrációpárti.

A külügyminiszter arra biztatta a fórumon megjelent magyarokat, hogy vegyenek részt a választáson, mert – mint mondta – a magyar nemzet valamennyi tagjának véleménye számít, függetlenül attól, hol él.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Szavaztak! Elfogadták a Sargentini-jelentést visszautasító határozatot

  Szavaztak! Elfogadták a Sargentini-jelentést visszautasító határozatot

  Megszavazta a parlament kedden a Magyarország szuverenitásának megvédéséről és az országgal szembeni rágalmak visszautasításáról szóló, a Sargentini-jelentés elleni határozatot, amely arra szólítja fel a kormányt: ne engedjen a zsarolásnak, utasítsa vissza a Magyarországot ért valótlan vádakat, és jogi úton is lépjen fel a csalással elfogadott, Magyarországot rágalmazó jelentéssel szemben.

 • Kinevezték az új egészségügyért felelős államtitkárt

  Kinevezték az új egészségügyért felelős államtitkárt

  Horváth Ildikó orvost nevezte ki a köztársasági elnök – Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszterének javaslatára – keddtől az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkárává – közölte a tárca közleményben.

 • Gázolt a vonat Vácnál, az áldozat meghalt

  Gázolt a vonat Vácnál, az áldozat meghalt

  Halálra gázolt egy nemzetközi gyorsvonat egy embert Vácnál, a nyílt vasúti pályán kedd délelőtt – közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel.