2019. január 24., csütörtök
Timót

Külföld

A migránsok miatt nő a bűnözés

Új kutatást publikált a napokban a Századvég, amely szerint a magyarok többségének az a véleménye, hogy egyre több olyan erőszakos bűncselekményre lehet számítani 2018-ban Európában, amelyek hátterében a migráció áll. Megnéztük, hogy a migráció következtében a nyugat-európai országokban hogyan fokozódott a bűnözés.

Németországban egy 2018-as kutatásból – amelyet a Zürichben működő alkalmazott tudományok egyetemének (ZHAW) kriminológiai intézete készített – az derül ki, hogy folyamatosan nő a bevándorlók miatti erőszakos bűncselekmények száma. A kutatók egy átlagosnak tekinthető tartomány, Alsó-Szászország adatait vizsgálták, ahol 2014 és 2016 között – tehát a migrációs válság csúcspontján – 10,4 százalékkal több bűncselekmény történt. Ráadásul minden száz bűncselekményből 92-93-at migrációs hátterű személy követett el. Berlinben egyébként – főleg a bevándorlók miatt – 288 antiszemita bűncselekményt regisztráltak 2017-ben, három évvel korábban viszont „csak” 149 ilyen eset következett be.


Svédországban is egyre több bűnesetet regisztrálnak. A skandináv országban 186 no-go zónát tartanak számon, amelyek közül 55 különösen veszélyesnek tekinthető. A svéd bűnügyi statisztikai hivatal szerint a munkanélküliség 54 százalékos a bevándorlók között, és a bűnbandák 76 százalékának bevándorlói háttere van. Ezek a bandák 1500 lövöldözéses bűncselekményt követtek el, amelyeknek 520 sérültje és 131 halottja volt az elmúlt hét évben. A nemi erőszak is elburjánzott: 2017-ben 7230 nemi erőszak történt, ami 2016-hoz képest 10 százalékos növekedést jelent. Az adatok szerint a svéd nők valamivel több mint 12 százalékát, azaz 8 nőből egyet megerőszakolnak élete során.

Szomszédunkban, Ausztriában is elharapózott a bűnözés – akár tetszik az ellenzéknek Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter igazságot kimondó videója, akár nem. A migránsok tömeges bevándorlása után a szexuális bűncselekmények száma 26,18 százalékkal emelkedett, és a 2017 első felében regisztrált bűnesetek 47 százalékát „idegen hátterű” személyek követték el.


Az, hogy teljesen más történik Európában, mint amit az ellenzéki média be akar nekünk adni, teljesen egyértelmű. A CBS amerikai hírtelevízió 60 perc című műsorának munkatársai azért utaztak tavaly Svédországba, hogy a bevándorlók „mintaszerű beilleszkedéséről” forgassanak, de migránsok támadtak rájuk. Európai tapasztalat, hogy az illegális bevándorlók közül sokan vérszemet kapnak, ha felvétel készül róluk, és támadnak, de az amerikai újságírók ezzel nem számoltak.

Az elmúlt napokban is voltak migránsok által elkövetett bűncselekmények. A németországi Essen városában hét 15 és 17 év közötti – rendőrségi közlés szerint „arabul beszélő” – fiatal szexuálisan zaklatott három 14 és 16 év közötti  lányt.

Bécsben több késelés is történt az elmúlt időszakban, most pedig két férfira csapott le 30 afgán. A 25 éves Bernhard és 30 éves bátyja, Erich kutyasétáltatás közben szenvedte el a brutális támadást. Erichnek az egész testén zúzódások keletkeztek, Bernhard a nyakán és az arcán sérült meg súlyosan. A támadásról, egy portál kivételével, a helyi média elfelejtett beszámolni.

A két sérült egyike, akiket Bécsben 30 afgán vert össze

Franciaországban, Nizzában a hétvégén egy civil ruhás rendőrt vertek össze migránsok. A férfi könnyebb sérülésekkel megúszta az esetet, és az egyik elkövetőt már el is kapták. Eközben Párizsban és környékén öt centrumot akarnak létrehozni, hogy megoldják a fővárost elárasztó migránsok lakhatását.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek