2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Belföld

A németek háromnegyede szerint az iszlám nem része országuknak

A németek 76 százaléka szerint az iszlám nem része Németországnak – mondta Pócza István, a Századvég munkatársa az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

A napokban Horst Seehofer belügyminiszter, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke azt nyilatkozta, hogy az iszlám nem tartozik Németországhoz, “de a nálunk élő muzulmánok magától értetődően Németországhoz tartoznak”. Erre Angela Merkel kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke úgy reagált: Németországot a zsidó-keresztény kultúra formálta, de az országban élő 4,5 millió muzulmán révén az iszlám is Németország részévé vált. “Én minden német kancellárja vagyok, és ebbe beletartozik mindenki, aki tartósan itt él” – fogalmazott a kancellár.


Pócza István szerint Merkel ezzel a “fellengzős, lenéző, kioktató” álláspontjával nem a saját táborának üzent. Az új kormányprogramból ugyanakkor látszik, hogy a kancellár szeretné visszanyerni a társadalom támogatottságát, és ennek érdekében határozott álláspontot fogalmazott meg a bevándorlás, a biztonság, a kiutasítás, a határvédelem kérdésében.

A közös európai menekültügyi rendszerrel kapcsolatos jelenlegi javaslat eredménye az lehet, hogy tízezer embert telepítenek Magyarországra – jelentette ki a szakember.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól teljesített a hazai ipar

  Jól teljesített a hazai ipar

  Jól teljesített a hazai ipar, bár az ágazaton belül megfigyelhető kisebb arányváltozás – mondta Csath Magdolna közgazdász az M1 aktuális csatornán vasárnap, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb, a héten közzétett adatait elemezve.

 • Benkő: a magyar gazdaság erősödésével a honvédelemre is több pénz jutott

  Benkő: a magyar gazdaság erősödésével a honvédelemre is több pénz jutott

  Az elmúlt években a magyar gazdaság erősödésével a honvédelemre is több pénz jutott – hangsúlyozta a honvédelmi miniszter az MTI-nek adott interjújában. Benkő Tibor elmondta, a szervezeti átalakítás után miniszterként irányítja a Magyar Honvédség Parancsnokságát, a vezetés a parancsnok feladata; a honvédséget katonának kell vezetnie, nem politikusnak.

 • Ahmed H. ügye egy szimbólum, felfedi a bevándorlást támogató hálózat működését

  Ahmed H. ügye egy szimbólum, felfedi a bevándorlást támogató hálózat működését

  Ahmed H. nem csupán egy erőszakos bevándorló, ügye ugyanis rámutat arra, hogy a külföldről, jellemzően Soros György által finanszírozott aktivista csoportok nem csak behozzák a bevándorlókat, majd támogatják őket, amikor bűncselekményt követnek el, de még abban is segítenek, hogy pénzt keressenek az adófizetők kárára – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.