EUR: 322,98 Ft
CHF: 281,26 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Belföld

A németek háromnegyede szerint az iszlám nem része országuknak

A németek 76 százaléka szerint az iszlám nem része Németországnak – mondta Pócza István, a Századvég munkatársa az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

A napokban Horst Seehofer belügyminiszter, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke azt nyilatkozta, hogy az iszlám nem tartozik Németországhoz, “de a nálunk élő muzulmánok magától értetődően Németországhoz tartoznak”. Erre Angela Merkel kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke úgy reagált: Németországot a zsidó-keresztény kultúra formálta, de az országban élő 4,5 millió muzulmán révén az iszlám is Németország részévé vált. “Én minden német kancellárja vagyok, és ebbe beletartozik mindenki, aki tartósan itt él” – fogalmazott a kancellár.


Pócza István szerint Merkel ezzel a “fellengzős, lenéző, kioktató” álláspontjával nem a saját táborának üzent. Az új kormányprogramból ugyanakkor látszik, hogy a kancellár szeretné visszanyerni a társadalom támogatottságát, és ennek érdekében határozott álláspontot fogalmazott meg a bevándorlás, a biztonság, a kiutasítás, a határvédelem kérdésében.

A közös európai menekültügyi rendszerrel kapcsolatos jelenlegi javaslat eredménye az lehet, hogy tízezer embert telepítenek Magyarországra – jelentette ki a szakember.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek