2018. augusztus 15., szerda
Mária

Egyéb Tatabánya

A nemzeti ünnepen ismerték el Szőnyi Ferencet

A legmagasabb állami elismerést, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét vehette át nemzeti ünnepünk alkalmából Szőnyi Ferenc komáromi triatlonista, ultrafutó, ironman, összetett ultratriatlon-világbajnok.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nemzeti ünnepünk alkalmából Magyar Érdemrend Tisztikereszt, Magyar Érdemrend Lovagkereszt, Magyar Arany Érdemkereszt, Magyar Ezüst Érdemkereszt, Magyar Bronz Érdemkereszt állami kitüntetéseket adott át a Pesti Vigadóban.


A kiváló komáromi futó a Lovagkereszttel az átadási ünnepségen

Szőnyi Ferenc komáromi triatlonista, ultrafutó, ironman, összetett ultratriatlon-világbajnok a legmagasabb állami elismerést, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét vehette át nemzeti ünnepünk alkalmából. Szőnyi Ferenc egészen elképesztő eredményeket produkált az elmúlt esztendők ultrafutóversenyein. Tavaly nyáron például a svájci Buchsban majdnem kilenc nap alatt teljesítette a távot: 38 kilométer úszás, 1800 kilométer kerékpározás és 422 kilométer futás után végzett az élen, időeredménye 215 óra, 17 perc és 45 másodperc lett. A komáromi Szőnyi Ferencnek az úszás a gyengébb száma: 18 óra után szállt ki a medencéből, ekkor az ötödik helyen állt az összetett versenyben. Az 1800 kilométernyi kerékpározást egy 200 körből álló pályán teljesítette valamivel több, mint 103 óra alatt, ennek a végén már a második helyen állt a magyar ultrasportoló. A futás 422 kilométerét több mint 93 óra alatt teljesítette, és magabiztos teljesítménnyel utolsó riválisát is megelőzte, az utolsó napon pedig már végig vezetve megnyerte a tízszeres Ironmant, ráadásul a 53. születésnapján ünnepelhetett a célban. Szőnyi Ferenc rendszeresen indul embert próbáló, extrém körülmények között rendezett ultrafutó, illetve sokszoros Ironman-versenyeken.

Kapcsolódó Cikkek

 • In memoriam Matus György

  In memoriam Matus György

  72 éves korában elhunyt Matus György, a Vörösmarty Színház művésze, aki 20 évig volt a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja.

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.