2019. március 21., csütörtök
Benedek

Külföld

A pápa szerint Európának politikailag és erkölcsileg is meg kell erősödnie

Európa politikai és erkölcsi megerősödését szorgalmazta Ferenc pápa a La Repubblica című olasz napilapban nagycsütörtökön megjelent interjújában.

A katolikus egyházfő szerint a kontinensen sokan csak rituáléiban, és nem “szívükkel és lelkükkel” élik meg a vallást. A vallásosság elsősorban Dél-Amerikában, Észak-Amerika egyes részein, Ausztráliában és Afrikában erős – tette hozzá.


“Európának politikailag és morálisan is erősödnie kell” – mondta. Figyelmeztetett az Európában élő szegényekre és a migránsokra, akikkel törődni kell. Afrika is segítségre szorul, nagy a szenvedés a kontinensen – fogalmazott. “Innen hurcolták el a rabszolgák tömegeit, fájdalommal megterhelten” – emlékeztetett.

Ferenc pápa szerint napjainkban különösen fontos a nevelés. “A fiatalok dolgozni akarnak, a munka azonban önmagában nem elegendő” – jelentette ki, hozzáfűzve, hogy ugyanilyen fontos “a felebarátaink, a családunk és a városunk iránti szeretet érzésének megteremtése”. “De mindenekelőtt a felebarátok iránti szeretetet hangsúlyozom” – tette hozzá.

Az interjúban az 1976 óta működő újság egyik alapítója, Eugenio Scalfari forradalmárként említette a pápát. “Megtiszteltetés számomra, hogy így jellemeznek” – válaszolta az egyházfő.

Kapcsolódó Cikkek