EUR: 314,27 Ft
CHF: 276,47 Ft
2019. március 18., hétfő
Sándor, Ede

Egyéb Szeged

A pécsi polgármester feljelentette Botka Lászlót!

Az állítólagos 250 milliós kenőpénz miatt; mivel az ügyletben benne volt az egykori pécsi polgármester, Toller László is, ráadásul a történet érintette a város költségvetését, vagyonát is – ha hinni lehet annak az üzletembernek, aki ezeket a súlyos vádakat megfogalmazta bírósági vallomásában. 

Páva Zsolt, Pécs polgármestere lépett

Mint arról lapunkban már beszámoltunk, egy üzletember bírósági vallomásában azt állította: összesen 250 millió forintot kért zsebbe Botka László és Toller László azért, hogy tető alá hozzanak egy ingatlanüzletet Pécsen. Botka hozta a projektet, Toller simítgatta helyben az ügyeket és közösen intézkedtek a Gazdasági Minisztériumban – állítja a férfi. F. Attila szerint a milliárdos építési buliban a kenőpénzeket személyesen vették át a politikusok. A befektető magyar partnere maga is reklámszatyorban hordta a pénzt a MSZP-s politikusoknak, egyszer 50 milliót vitt Botkának és a pécsi polgármesternek a Parlament melletti Biarritz étterem különtermébe.


 

Lapunknak részletesen beszélt a férfi a csúszópénzekről és arról is, hogy miért nem volt „más választásuk”, mint fizetni. A férfi azt is állítja, hogy másik projektben is együttműködött Botka Lászlóval, aki „Hagyó Miklós barátjával együtt akart 100 milliós balatoni villát vásárolni”.

Megírtuk és bemutattuk azt is, hogy az üzletember állításait – vagyis hogy a 250 milliós kenőpénz elfogadása után pontosan az történt, amit a politikusok megígértek – igazolni látszanak szerződések és különféle dokumentumok, illetve közgyűlési jegyzőkönyvek is. Most a pécsi polgármester, dr. Páva Zsolt jelentette be a város ünnepi közgyűlésének a végén, hogy tisztázni szeretné a helyzetet, ezért feljelentést tett az ügyben, mivel az érinti Pécset is, illetve a város vagyonát, hiszen egy brutális méretű önkormányzati telket passzoltak el anno Tollerék a cégnek, erről szerződések is vannak.


Hárman is vallottak

Úgy tudjuk, hogy már hárman is vallomást tettek az ügyben, azt állítva, hogy tudtak a kenőpénz átadásáról, sőt valamilyen formában részt is vettek benne. Megtaláltuk azt a férfit, akinek a feladata a banki ügyintézés, illetve a különféle pénzek biztonságos kézbesítése volt abban a cégben, amely nyakig benne volt az ingatlanügyletben. A férfi azt állítja, neki kellett elhoznia a bankból azt az 50 milliót is, ami végül egy nejlonszatyorban landolt Botka Lászlónál és a pécsi polgármesternél.

Kapcsolódó Cikkek

 • Európai szaktekintélyek körében

  Európai szaktekintélyek körében

  Prof. Dr. Szécsi Gábor tanszékvezető egyetemi tanárt, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánját március 2-án Salzburgban beiktatták az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia (EASA) tagjai közé.

 • Nem kell rongálni a Mecseket!

  Nem kell rongálni a Mecseket!

  Több százezres kárt tettek a Mecsekben azok a kirándulók, akik az erdei műtárgyakat dobták tűzre, ha épp szalonnázni volt kedvük. Ezt elégelték meg a Biokom emberei és álltak elő egy remek ötlettel.

 • A győzelem lesz a cél a First Fielden

  A győzelem lesz a cél a First Fielden

  Amerikában nem is olyan nagyon régen, a Super Bowl-lal befejeződött az ott oly nagyon népszerű amerikai futball bajnoksága, míg Magyarországon e honban rövidesen elkezdődik a verseny.