EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 20., szombat
Vendel

Egyéb X.kerület

A rend helyreállításáért dolgozik az önkormányzat

A Hős utcai és a Bihari utcai szegregátum felszámolása társadalmi kérdés. A törvénytisztelő, a szociális bérlakásukért becsületesen fizető többséget rettegésben tartják az emberi együttélés szabályait semmibe vevő, a környékhez nem a rászorultságuk, hanem a törvénykerülő életmódjuk miatt ragaszkodó családok − írta közleményében a kőbányai önkormányzat.

A városrész vezetése határozottan visszautasítja, hogy különböző pártok és civil szervezetek kampánycélokra használják fel a kerület két legnagyobb szegregátumának megszüntetésére tett erőfeszítéseit. A hivatalba évek óta érkeznek panaszok a Hős, illetve a Bihari utcában uralkodó közegészségügyi állapotok és az egész környéket sújtó közbiztonsági problémák miatt.


Több probléma is nehezíti a helyiek életét a környéken (fotók: Lokál)

A két telep helyzete az országos sajtóból is ismertté vált: a hétköznapok része a megfélemlítés, az erőszak, a drogterjesztés, a szeméthegyek – amelyek mögött az itt élő dílerek tízmilliós autói parkolnak. A mindennapos razziák miatt az „érintett” lakók a rendőrök érkezését előre jelző figyelőrendszert hoztak létre. A normális többség alig mer kimozdulni otthonából. A teljesen lelakott, illetve életveszélyessé vált házakat mindenképpen le kell bontani, ez jelenthet megoldást a törvényen kívüli életmódra berendezkedett csoportok felszámolására is − foglalták össze a helyzetet. Mint írják, látszólag nagyon humánus A Város Mindenkié csoport javaslata: mindenkinek legyen joga a lakhatáshoz. Ez az utópisztikus szocialista elképzelés Kőbányának azt jelenti, hogy a kerület 2500 önkormányzati bérlakásában élők életfogytig jogosultak a kedvezményes lakhatásra, azok a rászoruló családok pedig, amelyek jelenleg elhelyezésre várnak, soha nem jutnak lehetőséghez. Aki úgy dönt, hogy nem fizet, mert úgysem lehet kirakni, annak a többi adófizető egy életre finanszírozza a költségeit.

Az önkormányzat minden követ megmozgat, hogy megszűnjenek az áldatlan állapotok

„A Kőbányai Önkormányzat eddig is és a jövőben is minden segítséget megad azoknak a rászorulóknak, akik együttműködnek a kerülettel sorsuk megnyugtató rendezése érdekében, betartják az emberi együttélés szabályait és a törvényeket. Ezen lakók jó részét a Hős és a Bihari utca érintett házaiból már elhelyezte az önkormányzat” – avat be a részletekbe a közlemény.


–  Az önkormányzat a szegregátumok felszámolásakor minden esetet egyedileg kezel, és a lehető legtisztességesebben jár el azokkal szemben, akik együttműködnek a hivatallal – jelentette ki az ügy kapcsán a polgármester. Kovács Róbert hangsúlyozta: itt életveszélyessé vált házak lebontásáról és méltatlan körülmények felszámolásáról van szó. – Az önkormányzat patrióta politikát folytat, kötelességének tartja, hogy a törvénytisztelő többség érdekeit képviselje, ezért a jövőben sem hajlandó meghajolni egy politikai célokra felhasznált, hangos kisebbség felelőtlen látszatkeltése előtt.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek