EUR: 317,55 Ft
CHF: 279,79 Ft
2019. február 22., péntek
Gerzson

Budapest IX.kerület

A spenót és a tükörtojás a galériában

Mészáros Szabolcs festőművész képeiből nyílt meg az idei első kiállítás a kerület határában található Fiktív Gasztrogalériában.

Amikor Mészáros Szabolcs spenótot fest, akkor a mindannyiunk közös tudatában megjelenő spenótot festi le

Amikor Mészáros Szabolcs spenótot fest, akkor nem spenótot fest, hanem a spenótot – írta a művész képeiről Weiner Sennyey Tibor költő, író, műfordító, szerkesztő a drot.eu-n megjelent ajánlójában. – A mindannyiunk közös tudatában megjelenő spenótot. A spenótideát. Amikor folyót fest, esőt fest, akkor nem egyszerűen a Rábát, a Dunát, a Tiszát festi, nem a tegnapi vagy a mai esőt festi, hanem valamennyi folyamot, az említetteken túl a Nílust és a Gangeszt is, valamennyi esőt, a negyvennaposat és az eljövendő esőket is. Festményei valósabbak, mint egy fotó, arról, amit fest, és valósabbak annál is, ami a tárgyuk. A valódi valóság végtelenségét festi. Ezt hívjuk festészetnek.


Kapcsolódó Cikkek

 • Időre végeznek az M3-as metró felújításával

  Időre végeznek az M3-as metró felújításával

  Nem igaz a szakszervezetek nyilatkozata arról, hogy a BKV tényként kezeli a késést az M3-as felújításával kapcsolatban – derül ki a BKV Zrt. közleményéből, amelyet a Lokál szerkesztőségébe is eljuttattak.

 • Budapesté lett az Európa legjobb úti célja cím

  Budapesté lett az Európa legjobb úti célja cím

  Budapest nyerte el az Európa legjobb úti célja 2019 díjat – közölte az European Best Destination (EBD) európai turisztikai szervezet Tarlós István főpolgármesterrel levélben, amelyet kedden tettek közzé a budapest.

 • Budapesten koncertezik a Linkin Park alapítója

  Budapesten koncertezik a Linkin Park alapítója

  Mike Shinoda, a Linkin Park alapítója, énekese, dalszerzője és zenei producere 2019 tavaszán a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet. A zenész Chester Bennington halála óta a művészetekbe menekült, az eredmény pedig a kritikusok által is elismert szólólemez, a Post Traumatic lett, amelynek vizuális részét is Shinoda maga filmezte és festette.