2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Sport

A tízmilliószoros nap segítette Márton Anitát?

Tíz olimpiai aranya már van a magyar atlétikának, ám a vb-cím eddig csak nem akart össze jönni, ha volt is átok, akkor annak már vége, sőt, Márton Anita azt is elárulta, minek köszönheti a sikert.

– Mindent ugyanúgy csináltunk, mint az előző versenyek alkalmával. De, ha jól olvastam, tízmilliószoros nap volt pénteken, a buddhista szerzetesek egy évben négy ilyen napot állapítanak meg. Bár nem hiszem, hogy ez segített – mosolyodott el Márton Anita, súlylökő világbajnokunk, aki a  DIGI Sport híradójának adott interjújában elmondta,  , a magyar atlétika pedig valóban régóta várt már egy ilyen nagy sikerre.
– Többször közel voltunk hozzá, hogy világbajnoki aranyérmünk legyen, de nekem sikerült először megvalósítani, és nagyon örülök, hogy ilyen nagy dolgot sikerült véghez vinnem, és nagy büszkeséget tudtam az országnak okozni.
– Régóta vártunk már egy ilyen sikerre, lényegében azóta, amióta világbajnokságot rendeznek. Az első szabadtéri 1983-ban, az első fedett pályás 1987-ben volt. Bronz-, ezüstérmek voltak itt is, ott is, de világbajnoki címe még valóban nem volt a magyar atlétikának. Ez egy fontos mérföldkő, volt egy masszív fal, de ez most egy kicsit megbomlott – nyilatkozta Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke.


Ezeket a falakat döntögeti Baji Balázs is, aki bár ezúttal egy századdal jobbat futott 60 gáton, mint két éve, ez most mégsem ért döntőt. De nem is ezen a távon akar igazán nagyot alkotni a 110 gát vb-bronzérmese.
– A 60 méter nagyon rövid és intenzív táv, amelyen egy-egy kis hiba el is döntheti a versenyeket. Egyáltalán nem vagyok elkenődve, hogy ez most nem sikerült, mert ez abszolút benne van a gátfutásban, főleg a fedettpályás világversenyekben. Biztos vagyok benne, hogy 110 gáton ugyanolyan állapotban leszek, mint tavaly” – fogalmazott a szabadtéren vb-bronzérmes atléta.

Kapcsolódó Cikkek