EUR: 314,48 Ft
CHF: 278,30 Ft
2019. március 22., péntek
Beáta, Izolda, Lea

Belföld

A V4-ek megkezdték a védelmi költségvetéseik növelését

A visegrádi országok megkezdték a védelmi költségvetéseik növelését – mondta Horváth József biztonságpolitikai szakértő szerda reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A szakértő emlékeztetett, a NATO-nak az az elvárása, hogy tagállamai növeljék a GDP-jük 2 százalékára a védelmi költségvetésüket.


Ezen az úton Lengyelország jár az élen a V4-ek közül, hiszen már elérte ezt a szintet – tette hozzá.

A magyar haderő esetében pedig az a legfontosabb – mondta -, hogy elindult egy szisztematikus fejlesztési program, ami már a katonák támogatását is bírja, s esélyes, hogy belátható időn belül egy potens, az országot megvédeni képes hadsereg jöjjön létre.


Horváth József szerint a régió stabilnak mondható, de a NATO és Oroszország viszonyának elmérgesedése miatt nem szabad felszámolni a hadseregeket, sőt fejleszteni kell azokat.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Jogsértő lehet Márki-Zayék adóeltüntetése

  Jogsértő lehet Márki-Zayék adóeltüntetése

  Jogszabályba ütköző lehet, hogy Márki-Zay Péter, hódmezővásárhelyi polgármester és felesége, Vincze Felícia cége, A Te Születésed Kft. 2016-2017-ben is jelentősen alacsonyabb adóalapot vallott be, mint amennyit a cég honlapján szereplő szüléslevezetések száma alapján kiszámlázhattak – nyilatkozta az Origónak a Századvég elemzője.

 • Győzött a Fidesz Brüsszelben

  Győzött a Fidesz Brüsszelben

  Felfüggesztését kérte a Fidesz a balra tolódó, erősen megosztott Európai Néppártban. A kizárásra játszó balliberális politikusok dupla kudarcot vallottak Brüsszelben, ahol soros György fia is megjelent.

 • Mentsük meg Dodót, a futóbajnokot!

  Mentsük meg Dodót, a futóbajnokot!

  Több mint három éve vár gazdira az Illatos úti ebtelepen Dodó, a legszebb korában lévő, staffordshire jellegű kankutya, aki gondozói szerint félreértett zseni, és egyben lelkes futóbajnok.