EUR: 315,87 Ft
CHF: 281,22 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Belföld

A választás tétje, hogy migrációpárti kormánya lesz-e az országnak

A választás tétjének nevezte Kovács Zoltán kormányszóvivő a Magyar Hírlapnak nyilatkozva, hogy migrációpárti, kerítésbontó kormánya lesz-e az országnak, vagy a jelenlegi kabinet folytathatja-e a munkát az ország érdekének érvényesítése érdekében.

A lap szerdai számában megjelent interjúban úgy fogalmazott: az Európai Unió csak a migráció következményeivel foglalkozik, nem pedig azzal, hogy elejét vegye az európai határokon kialakult helyzetnek. Magyarország nem elégedett azzal, ahogy a bolgár elnökség – nyilvánvalóan brüsszeli nyomásra – a kérdést kezeli, javaslatuk lényegében intézményesítené a migrációt – jelentette ki Kovács Zoltán.


A magyar javaslat ugyanakkor a schengeni jogosítványok és a határvédelmi rendszer érvényesítéséről szól – fűzte hozzá a kormányszóvivő. A kormány a kvótákról szóló júniusi döntésig mindent megtesz azért, hogy érvényesíthesse álláspontját.

Azzal kapcsolatban, hogy bár az ENSZ migrációs tervezete nem lesz kötelező érvényű, rámutatott: már korábban is volt példa arra, hogy egy elvi nyilatkozat a későbbiekben hivatkozási ponttá válhat. Több elemző is felhívta a figyelmet arra, hogy az ENSZ migrációs paktuma szerint a migráció jó dolog, csak szervezett keretek közé kell helyezni – mutatott rá.


Magyarország addig marad a tárgyalóasztalnál, amíg lehetőséget lát arra, hogy a magyar felfogás tükröződjön a dokumentumban – tette hozzá.

Komoly elvi és gyakorlati veszélyeket rejtene magában, ha az ENSZ tízmilliók útra kelését legalizálná – vélekedett.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter bécsi videóját úgy értékelte: az reális képet ad a városról. A nyugat-európaiak már máshogy állnak hozzá a jelenséghez – folytatta -, egy brüsszeli számára az, amit Molenbeek-ben tapasztal, már természetes lehet. A bécsi videó felhívja a figyelmet arra, amiről Nyugat-Európa hallani sem akar, mert azt hiszi, hogy meg tud vele birkózni – mondta.

A Stop Soros törvényjavaslat esetleges szigorítását firtató kérdésre kijelentette: veszélyeket hordoz a migrációt támogató és szervező szervezetek tevékenysége az európai határon, mert megkerülik az európai és nemzetközi jogot, és az illegális migráció törvényesítésében vesznek részt.

Arra a kérdésre, várható-e a javaslattal kapcsolatban kötelezettségszegési eljárás Magyarországgal szemben, azt felelte: az elmúlt években minden alkalommal indult ilyen eljárás, ha a kormány a magyarok érdekét szolgálta, de szembe ment az uniós intézmények felfogásával. Hozzátette: a Soros-szervezetek nemcsak az NGO-szférában vannak jelen, hanem behálózták az európai intézményrendszert is.

Szerinte a jogállamiságról szóló jelentésben is ezért próbálják bizonyítani, hogy az EU törvényei ellen cselekszik az ország.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Gigajátszótér épül a Ligetben

  Gigajátszótér épül a Ligetben

  Megkezdődik Magyarország legnagyobb és legkorszerűbb játszóterének kivitelezése a Liget Budapest projekt keretében; az úgynevezett Nagyjátszótér több mint 13 ezer négyzetméteren kap helyet a park dél-keleti részén.

 • Hatalmas siker volt a TeSzedd!

  Hatalmas siker volt a TeSzedd!

  A március 18-24. között tartott idei TeSzedd! önkéntes szemétszedési akció sikere azt mutatja, hogy összefogott az ország egy tisztább környezetért – jelentette ki Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára.

 • Védett tanú azonosíthatta F. Haszant

  Védett tanú azonosíthatta F. Haszant

  Nyugati titkosszolgálatok információi mellett egy külföldi védett tanú vallomása alapján gyanítják a hatóságok, hogy a múlthéten Budapesten elfogott F.

 • Science Park épül Józsefvárosban

  Science Park épül Józsefvárosban

  Történelmi pillanatnak lehetünk tanúi, ugyanis egy Egészségipari-Biotechnológiai Science Park létrehozásáról kötött megállapodást Budapest három nagy egyeteme a VIII.