EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 23., szombat
Emőke

Egyéb Székesfehérvár

A volt pénzügyőr családjának gyűjtöttek

A Fejér megyei önkormányzat tavaly karácsonyi ünnepi közgyűlésén Tessely Zoltán országgyűlési képviselő kezdeményezésére – letéti számla megnyitásával – jótékonysági gyűjtést hirdetett a korábbi megyei pénzügyőr-igazgató, Süle József és családja támogatására.

Süle Józsefet január 2-án, 42 évesen győzte le a betegség. – A példás megyei összefogás eredményeként összesen több mint 6,8 millió forint gyűlt össze a család támogatására – jelentette be Molnár Krisztián, a Fejér megyei közgyűlés elnöke.


Molnár Krisztián örömmel jelentette be a gyűjtés sikerességét

– Az akcióhoz és a gyűjtéshez csatlakoztak a megye országgyűlési képviselői, Simon László kormánymegbízott, a megyei közgyűlés képviselői és Martonvásár önkormányzata is – közölte a politikus.

A Martonvásáron élő, korábbi megyei pénzügyőr-igazgató 17 évig dolgozott Székesfehérváron, a szervezeti összevonás után a NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatóhelyettese volt. Ezt követően lett a NAV Bevetési Igazgatóságának igazgatóhelyettese, alezredesként. 2017. nyár elején diagnosztizáltak nála súlyos betegséget. Idén január 2-án a méltósággal viselt betegség sajnos legyőzte őt – a tragikusan fiatalon elhunyt szakember három kiskorú gyermeket hagyott maga után. A kezdeményezéshez több mint 400-an csatlakoztak, összesen 5 millió 317 ezer forint gyűlt össze a számlán, amit az özvegy meg is kapott.


A Martonvásári Kézilabda Egyesület és egy helyi csoport, a „Fogjunk össze martonvásáriak” február 18-ra kézilabda-emléktornát és jótékonysági napot rendezett a család megsegítésére. A szervezők a teljes bevételt felajánlották a családnak, ami további másfél millió forint támogatást jelent.

A gyűjtést ugyan hivatalosan lezárták, de a letéti alszámlát nem szüntették meg, hogy ezután is fogadni tudják a család megsegítésére beérkező felajánlásokat.

Kapcsolódó Cikkek