EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Zalaegerszeg

Adni jó, adni öröm

Adni jó, adni öröm – ezt vallja Zrinszki István, a Belga Étterem és Söröző tulajdonosa, aki az év minden napján törekszik arra, hogy mosolyt csaljon a gyerekek arcára. Tevékenységével utat mutat másoknak.

Ezt a célt szolgálta például a Mikulás udvar, amelyet tavaly már második alkalommal hívtak életre a Belga étterem teraszán, ahová közel ötezer ember látogatott el, azaz városunk lakosságának közel 10 százaléka. Emellett felújították, biztonságosabbá tették 14 helyi óvoda játszóterét, a Béke Ligeti Általános iskolában is segítettek, és támogatják a sportegyesületeket is, a dzsúdó-, a birkózó- és a karateklubot többek között, de sokat köszönhet nekik minden sportág. Ez évtől bejegyzett alapítványi formában teszik mindezt.


– Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk a városvezetéstől, intézményvezetőktől, ezért továbbgondoltuk az egészet – fogalmazott Zrinszki István. – Mondhatnám úgy is, hogy kinőtte magát a mi kis kezdeményezésünk – amit eddig két családi vállalkozás támogatott, az étterem és egy könyvelőiroda –, ezért hoztuk létre az alapítványt. Bízom benne, hogy így még többet tudunk segíteni, a terveink már megvannak. Természetesen a gyerekek lesznek a jótékonysági kezdeményezések fő célpontjai. Számítunk a továbbiakban is az intézményvezetők javaslataira, hiszen ők tudják, mi az, amire szükség lenne az óvodákban, illetve a Mikulás parkot fix programként kezeljük, ott évente 2500 csomagot osztunk ki. Támogatjuk a kórházat, a dolgozókat és gyermekeiket is meghívtuk, közel 350-en jöttek el a Mikulás-programra. Szerencsére elmondhatom, sikeres volt az elmúlt év. Idén egy leukémiás kislány steril körülményeihez vásároltunk szalagparkettát, de tervben van egy óvoda homlokzati felújítása is.

Boldogsággal tölt el, hogy bejegyezték a Zrinszki Alapítványt, március 1-jétől működik a www.zrinszkialapitvany.hu elérhetőség is, ezen a honlapon a kezdeményezéseink is visszanézhetők, sőt csatlakozni is lehet az elképzeléseinkhez. Azt vallom, a jó példa ragadós, talán a vállalkozótársak, átlagemberek is kedvet kapnak hozzá, egyre több vállalkozó és szakember keres meg, hogy az idei projektjeinkbe be szeretne csatlakozni pénzzel vagy szakembergárdával. Sokszor kis dolgokból lehet nagy dolgokat megoldani, még akkor is, ha nincs annyi pénze a vállalkozói körnek, vagy valakinek, mint sokaknak, akár a kétkezi munkájával is segíthet akár egy asztalos, egy kőműves vagy akár egy ács. Sokszor a felújítási munkálatoknál ugyanannyit tudnak hozzátenni. Merni kell nagyot álmodni és megvalósítani azt. Szegény családból származom, megfogadtam, ha úgy adódik, szerencsésebb helyzetbe kerülök, segítek másoknak, sőt kötelességemnek éreztem. Amikor több ezer gyermeken tudunk segíteni, az mindig jó dolog, én boldog vagyok, hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek. Ezúton is köszönöm mindenkinek, aki mellénk állt és része volt a megvalósításoknak – tette hozzá.


 

Zriszki Istvánnak fontos, hogy hatékony segítséget tudjon nyújtani

A gyermekosztályon is ott volt István mikulása

Az öregek is fontosak számára

A kicsiket is megnevettették vicces figuráikkal a kórházban

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.