EUR: 321,25 Ft
CHF: 284,65 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Érd

Alapkőletétel a Bagoly utcában

Az utóbbi néhány évben új rendelő épült a Bajcsy-Zsilinszky úton, korszerűsödött az ófalusi rendelő, új gyermekegészségházat adtak át, megújult a központi rendelő, ahol jelenleg már 35-féle szakorvosi rendelés működik és mintegy 120 ezer embert látnak el.

A város egészségügyi hálózatának fejlesztési eredményeit ismertette Aradszki András, a térség országgyűlési képviselője

Aradszki András, a térség parlamenti képviselője ismertette Érd egészségügyi hálózata 2010 óta folytatott fejlesztésének néhány jelentősebb állomását az új egészségház alapkőletételénél, a Bagoly utcában. Azt is elmondta, hogy az új intézményben nemcsak az ellátás színvonala fog javulni, hanem jobbak lesznek az egészségügyi dolgozók munkakörülményei is.


Az alapkőletétellel kapcsolatos iratokat tartalmazó fémhengert ünnepélyes keretek között helyezték el Fotók: Boros Sándor

Több funkció kap helyet az új egészségügyi szolgáltatóházban; gyógyszertár, felnőtt- és gyermek-háziorvosi rendelő, védőnői szolgálat lesz a mintegy 550 négyzetméteres épületben.

A képviselő-testület tagjai közül többen megjelentek az alapkőletételnél

Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy amit a ciklus elején ígértek, azt hét év alatt teljesítették is. Igaz, van még feladat, amelyeket el kell végezni ahhoz, hogy Érd minden tekintetben egy megyei jogú város funkcióival rendelkezzen, egyebek közt az egészségügy, az oktatás, az igazságszolgáltatás területén.


Ilyen képet mutat most az építési terület

Az alapkőletételen az erdmost.hu beszámolója szerint Bács István alpolgármester elmondta, hogy az új, Bagoly utcai egészségház Staud József nevét viseli majd. Ő volt az a gyermekorvos, aki annak idején, az 1990-es évek közepéig a Velencei út és a Bagoly utca sarkán lévő épületben fogadta a gyerekeket, amíg fel nem épült a Bagoly utcai, mára nagyon leromlott állapotú rendelő. Az alpolgármester azt is közölte, hogy az új épületet – amelyhez a tetőtérben közösségi tér, kinn pedig 18 férőhelyes parkoló tartozik majd – várhatóan a jövő tavasszal adják át. Az egészségház létrehozása – eszközökkel, berendezésekkel együtt – mintegy 250 millió forintba kerül.

Kapcsolódó Cikkek