EUR: 335,14 Ft
CHF: 306,45 Ft
2019. november 18., hétfő
Jenő

Külföld

„Allah, Allah” – kiabálta az afgán késelő Bécsben

Mint arról korábban beszámoltunk, négy ember súlyosan megsebesült két késes támadásban szerda este az osztrák fővárosban. Mindkét késelés Bécs második kerületében történt, ahol a híres Prater park és a Praterstern néven ismert közlekedési csomópont is található. A támadásban egy három fős család életveszélyes sérülésekkel került kórházba.

“Egy férfi késsel rátámadt egy családra, egy apára, egy anyára és 17 éves lányukra. Három áldozatát súlyosan megsebesítette, életveszélyes állapotban vannak” – mondta a rendőrség szóvivője. Fél órával később egy másik támadás is történt, egy csecsenföldi férfit sebesítettek meg késsel életveszélyesen. A késelő személye és motivációja még ismeretlen.


/Fotó: MTI/EPA/Christian Bruna

A rendőrök a támadás után őrizetbe vettek egy a kezén megsérült afgán férfit, akit a második támadás elkövetésével gyanúsítanak. További részleteket egyelőre nem tudni. Csütörtök reggel a rendőrség megerősítette , hogy elfogták a 23 éves elkövetőt.

Az OE24 portál arról ír, az egyik szemtanú azt mondta, hogy elkövető azt kiabálta: „Allah, Allah”.


Kamerák rögzíthették, ahogy megkéselik az osztrák családot

Az osztrák rendőrség szóvivője, Patrick Maierhofer a szerda esti támadással kapcsolatban csütörtökön reggel azt mondta a krone.at-nak, hogy a környék biztonsági kameráinak felvételeit is átnézik, hogy pontosabb információik legyenek az elkövetőről és a támadásról.

Élet és halál között a férfi, aki a családját védte Bécsben

Továbbra is az intenzív osztályon kezelik azt a 67 éves osztrák férfit, akit szerda este támadott meg egy afgán férfi a nyílt utcán Bécsben. A férfi állapota kritikus, gyakorlatilag az életéért küzdenek az orvosok. Kórházba van a férfi 56 éves felesége és lányuk is. Úgy tudni, hogy a karjukon, felsőtestükön és a lábukon sérültek meg amikor a szúrásokat próbálták elhárítani, vagyis, amikor gyakorlatilag az életükért küzdöttek. Őket is életveszélyes állapotban vitték bécsi kórházba.

Kapcsolódó Cikkek

  • Döbbenetes! Potyautas migránsok okoztak tüzet egy hajón

    Döbbenetes! Potyautas migránsok okoztak tüzet egy hajón

    Hat algériai illegális bevándorló szorult orvosi ellátásra a romániai Konstanca kikötőjében, miután tüzet okoztak azon a panamai zászló alatt közlekedő hajon, amelynek fedélzetén elrejtőztek – közölte hétfőn a román parti őrség.

  • Brexit-ellenes kampány finanszírozása miatt nyomoznak Soros György ellen

    Brexit-ellenes kampány finanszírozása miatt nyomoznak Soros György ellen

    Nyomozást rendeltek el az Egyesült Királyságban a bevándorláspárti milliárdos, Soros György ellen. A brit hatóságok azt feltételezik, hogy Soros nagy összeggel támogatta a Brexit-megállapodás létrejöttét, illetve jelentős pénzösszeget fektetett be annak érdekében, hogy megbuktassa Boris Johnson Bexit-párti konzervatív kormányfőt – írja a Tűzfalcsoport nevű tényfeltáró blog brit forrásokra hivatkozó riportjában.