EUR: 321,69 Ft
CHF: 283,91 Ft
2018. november 21., szerda
Olivér

Életmód

Állásinterjú után

Mi van akkor, ha állásinterjú után semmilyen visszajelzést nem kapunk? Ennek legtöbbször prózai oka van: olyan a vállalati kultúra, hogy a visszajelzés nem élvez elsőbbséget, pedig az a cégek szempontjából is fontos lenne, hiszen a munkáltatói brandbe beletartozik, hogy milyen képet mutatnak magukról.

A másik tipikus helyzet, amikor érkezik ugyan visszajelzés, ám abban nincs semmilyen használható információ. Ez abból a tapasztalatból is fakadhat, hogy az emberek többsége nem tud mit kezdeni a visszajelzésekkel: ha az elutasításban pozitívum is szerepel, azt általában lekicsinylik, ha pedig negatív visszajelzés érkezik, akkor jön a vita vagy a magyarázat. Egyik reakcióval sem megyünk semmire. Éppen ezért a legfontosabb szabály, hogy akármit is mondanak egy sikertelen állásinterjú után, köszönjük meg és gondoljuk át. Ha jogosnak találjuk, akkor fogadjuk meg, ha pedig nem, akkor dobjuk ki az ablakon, de semmiképp ne álljunk le ott helyben vitatkozni, magyarázkodni.


Ha érdemi visszajelzést szeretnénk, ezt tegyük:

1. Vegyük fel a kapcsolatot a HR-es kapcsolattartóval, és kérjünk visszajelzést.

2. Tegyük világossá, hogy bármit mondanak, nem fogunk vitatkozni.

3. Ne arról akarjunk hallani, hogy a másik jelentkező miért volt jobb, hanem arra legyünk kíváncsiak, hogy miben kell fejlődnünk.

Kapcsolódó Cikkek

  • Segítség a fogyatékos embereknek

    Segítség a fogyatékos embereknek

    A KézenFogva Alapítvány és a Fruccola együtt találta ki, hogy olyan embereknek adhassanak munkát és egy jól működő szolgáltatást, akik noha fogyatékossággal élnek, de annál szorgalmasabban tevékenykednének a food truck működtetésében.

  • Ezért fontos a cukorbetegség megelőzése

    Ezért fontos a cukorbetegség megelőzése

    A diabétesz világviszonylatban az egyik legtöbb embert érintő betegség, ma már több, mint 250 millió ember szenved a betegség valamely típusában világszerte, és ez a szám évente 7 millióval nő.