2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Sport

Álmában halt meg az olasz válogatott focista

Borzalmas tragédia sokkolta a Fiorentinát, Olaszországot és az egész futballvilágot. A hétvégén, éjszaka, álmában elhunyt Davide Astori, a lila-fehérek csapatkapitánya.

Holtan találták szállodai szobájában Davide Astorit, a Fiorentina labdarúgócsapatának kapitányát.


A klub Twitter-oldalának szűkszavú közleménye csak a tragédia tényét rögzíti, de sajtóhírek szerint a 31 éves labdarúgót éjszaka érte a halál. Az első információk szerint az ok hirtelen szívmegállás volt.

„A Fiorentina együttesét megrázta a hír, amit most be kell jelentenünk. Kapitányunk, Davide Astori meghalt. Ebben a borzasztóan szomorú és rendkívül érzékeny helyzetben és legfőként a család óvása érdekében számítunk a média empátiájára” – fogalmazott a klub közleményében.

A 14-szeres olasz válogatott hátvéd 2015 augusztusában került kölcsönben a firenzeiekhez, akik egy évvel később vásárolták meg a Cagliaritól. Korábban az AS Romában is játszott egy szezont.

Astori – akinek két hete született gyermeke – a nemzeti csapatban 2011 márciusában szerepelt először, s a squadra azzurrával ott volt a 2013-as Konföderációs Kupán is. Az olasz élvonalban több mint 250 mérkőzésen játszott.

A tragédia miatt nemcsak a Fiorentina vasárnapi, Udinese elleni bajnokija marad el, hanem a 27. forduló összes többi összecsapását elhalasztották – jelentette be Twitter-oldalán az olasz liga.

EPA/MAURIZIO DEGL’ INNOCENTI *** Local Caption *** 51557400

Kapcsolódó Cikkek

 • Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  A kirgizisztáni III. Nomád Világjátékokon négy arany-, négy ezüst-és négy bronzérmet szerzett magyar küldöttség tagjait köszöntötték a Hadtörténeti Múzeumban. A multisport eseményen öt földrész, több mint 80 országa 2000 sportolóval vett részt. Magyarországot a Magyar Turán Alapítvány hagyományőrzői és tradicionális, íjász, lovasíjász és mandala sportolói (szellemi taktikai sport), a Nemzeti Versenysport Szövetség íjász, szkander, szumó, sambo szövetségei által delegált valamint bothúzó versenyzők és sportvezetői képviselték – olvasható a misportunk.

 • Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Bekerült a Guinness Rekordok könyvébe Nagy Botond, mint “a világ leggyorsabb köríves rúgása” cím büszke tulajdonosa. A magyar válogatott karatés ezt a múlt héten megrendezett madridi világbajnokság alkalmával érdemelte ki – olvasható a magyar sporttal foglalkozó misportunk.

 • Megműtötték a Lakers irányítóját

  Megműtötték a Lakers irányítóját

  Csütörtökön megműtötték Rajon Rondót, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers veterán irányítójára legalább négy-öt hét kihagyás vár.