EUR: 312,97 Ft
CHF: 275,82 Ft
2019. március 19., kedd
József, Bánk

Sport

Álmában halt meg az olasz válogatott focista

Borzalmas tragédia sokkolta a Fiorentinát, Olaszországot és az egész futballvilágot. A hétvégén, éjszaka, álmában elhunyt Davide Astori, a lila-fehérek csapatkapitánya.

Holtan találták szállodai szobájában Davide Astorit, a Fiorentina labdarúgócsapatának kapitányát.


A klub Twitter-oldalának szűkszavú közleménye csak a tragédia tényét rögzíti, de sajtóhírek szerint a 31 éves labdarúgót éjszaka érte a halál. Az első információk szerint az ok hirtelen szívmegállás volt.

„A Fiorentina együttesét megrázta a hír, amit most be kell jelentenünk. Kapitányunk, Davide Astori meghalt. Ebben a borzasztóan szomorú és rendkívül érzékeny helyzetben és legfőként a család óvása érdekében számítunk a média empátiájára” – fogalmazott a klub közleményében.

A 14-szeres olasz válogatott hátvéd 2015 augusztusában került kölcsönben a firenzeiekhez, akik egy évvel később vásárolták meg a Cagliaritól. Korábban az AS Romában is játszott egy szezont.

Astori – akinek két hete született gyermeke – a nemzeti csapatban 2011 márciusában szerepelt először, s a squadra azzurrával ott volt a 2013-as Konföderációs Kupán is. Az olasz élvonalban több mint 250 mérkőzésen játszott.

A tragédia miatt nemcsak a Fiorentina vasárnapi, Udinese elleni bajnokija marad el, hanem a 27. forduló összes többi összecsapását elhalasztották – jelentette be Twitter-oldalán az olasz liga.

EPA/MAURIZIO DEGL’ INNOCENTI *** Local Caption *** 51557400

Kapcsolódó Cikkek

  • Edzés után meghalt az egyik legjobb úszó

    Edzés után meghalt az egyik legjobb úszó

    A sportoló egy három hónapos felkészülésen vett részt Floridában, s az egyik edzés után társai eszméletlenül találtak rá az öltözőben, kórházba szállították, de az életét nem tudták megmenteni.

  • Pat Cortina átvette az irányítást a női hokisoknál

    Pat Cortina átvette az irányítást a női hokisoknál

    A Magyar Jégkorong Szövetség elnöksége rendkívüli ülésén Pat Cortinát nevezte ki a magyar női válogatott élére. A testület köszönetet mond Jari Risku eddigi szövetségi kapitányi munkájáért, a szakember lehetséges további szerepvállalásáról a felek még egyeztetnek. Sikeres világbajnoki szereplés esetén Pat Cortina szerződését a 2019/20-as szezonra is meghosszabbíthatják.