EUR: 322,67 Ft
CHF: 282,19 Ft
2018. október 22., hétfő
Előd

Egyéb Baja

Amikor már csak az agresszió marad

A választások közeledtével egyre támadóbb, egyre agresszívabb arcát mutatja a Jobbik Baján is. Két héttel ezelőtt a párt bajai elnöke akasztással fenyegetőzött, most pedig a párt képviselőjelöltje fenyegető hangnemben rontott rá helyi blogoldalakra, és – nyilván nem véletlenül – még mindig nem tudja eldönteni, hogyan viszonyuljon az akasztással fenyegető jobbikos társához.

Nemrégiben beszámoltunk arról, hogy Üveges Tibor, a bajai Jobbik (ex)elnöke az interneten akasztással fenyegetőzött. Ezt követően a párt képviselőjelöltje, Grünfelder Zoltán kérte ki magának a világhálón – nem túl elegáns hangnemben –, hogy miért merészelnek írni róla? A képviselőjelölt arrogáns magatartása félelmet kelt a bajaiakban az akasztásos megnyilvánulás tükrében.


Úgy tűnik, ez a fajta hozzáállás egyre inkább elhatalmasodik a kétségbeesett Jobbikon és Grünfelder Zoltánon is. Legutóbb közös sajtótájékoztatót tartottak Toroczkai Lászlóval, ami több szempontból is – mondjuk úgy – visszás. A nyíltan szélsőséges elveket valló Toroczkai László volt ugyanis az, aki 2006-ban a televízió székházának ostromakor nagy lendülettel és elszántsággal vezette a tömeget a rendőrség ellen. Az ellen a rendőrség ellen, amelynek kötelékébe akkor még Grünfelder Zoltán is tartozott.

Most kiváltképpen látszik: a választások közeledtével a rendőri elvek mind feledésbe merültek. Ha szavazatokról van szó, Grünfelder akár Toroczkaival és a liberálisokkal is képes összeállni, hogy bejuthasson a parlamentbe. A kérdés persze továbbra is aktuális: egy nyugdíjas rendőr – akinek a felesége jelenleg is magas beosztású rendőr – hogyan vállalhat közösséget egy olyan párttal, amelyik magyar embereket akar akasztani?

Kapcsolódó Cikkek