EUR: 318,32 Ft
CHF: 279,90 Ft
2019. február 17., vasárnap
Donát

Belföld

Antwerpen polgármestere szerint is komoly bajt jelentenek a migránsok

Bart de Wever kifejtette, hogy nyilatkozatai az elmúlt 30 évben semmit nem változtak, ahogy a migrációval kapcsolatban sem alakult át álláspontja. Azonban a baloldal hamis humanizmusa miatt nyilatkozatai súlyosabb megítélés alá esnek.

Szerinte a baloldali megmondóemberek, újságírók ugyanazok, akik 1968-as lázadásokat szították. A különbség most csipán csak annyi, hogy a fátyol és egyéb muszlim vallási jelek viselésében látják megvalósulni az egyenlőség eszméjét.


A belga politikus ezt nagyon is kérdésesnek tartja, főleg abból a nézőpontból, ahogy a kereszténységet akarták padlóra küldeni miközben az iszlámot elfogadták. Bart de Wever ezt nevezi behódolásnak. Mivel Antwerpen, Európa egyik legfontosabb és leggazdagabb zsidó kisebbségének is otthont ad, közvetlen tapasztalatai vannak az ortodox zsidókkal kapcsolatban is, akik sokkal diszkrétebbek, mint a muzulmánok, annak ellenére, hogy mind a tradicionális öltözködés, mind a vallási szimbólumok fontosak e közösség számára is. Nagy erényüknek tartja azt is, hogy elkerülik a konfliktust, miközben a muzulmánok a köztereken, az oktatásban, egyszóval mindenhol helyet követelnek maguknak, amiből természetesen konfliktusok adódnak.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek