EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 24., vasárnap
Gábor, Karina

Belföld

Ápolónőkre támadtak a migránsok

Egyre inkább veszélyeztetve érzik magukat a bi­ele­feldi kór­ház ápolónői, akik arra panaszkodnak, hogy az elmúlt időben szinte folyamatosan terrorizálják őket a migránsok.

A bielefeldi kórház fiatal ápolónői arra panaszkodnak, hogy egy ideje nem érzik magukat biztonságban a munkahelyükön. A név nélkül nyilatkozó egészségügyi dolgozók mind arról számoltak be, hogy az elmúlt időben drasztikusan megnőtt verbális és fizikai támadások száma is. Állítólag a sértegetések már mindennaposnak számítanak a bevándorlóktól vagy azok hozzátartozóitól – írja a Ripost.hu.


A fenyegetések, amelyeket minden nap át kell élnünk, egyszerűen kikészítenek – mesélte egyikük.

A portál beszámol egy konkrét esetről is, aminek a sokkoló részleteit a nővérke mesélt el.


Éppen éjszakai műszakban dolgozott, és egy orvosnővel egy beteget kellett újraéleszteniük. A nővér gyógyszerért sietett, amikor a folyóson egy megfázott beteg gorombáskodni kezdett vele, hogy mégis meddig tart még, amíg őt ellátják. Amikor a nővér megpróbálta elmagyarázni, hogy egy életveszélyben lévő beteg életét próbálják megmenteni, a páciens a lába elé köpött – írja a Ripost.hu.

Egy másik ápolónő arról számolt be, hogy ha nem dolgoznak elég gyorsan – legalábbis a betegek szerint – akkor mindennek elhordják őket.

Voltunk már libák, alkalmatlanok és szemetek is…

Különösen az éjszakai ügyeletes nővérkék érzik veszélyben magukat. Előfordult már olyan is, amikor az ápolónőre ollóval támadtak, de a tettlegességtől sem riadnak vissza, egy muszlim anyuka már meg is pofozott egy ápolót.

Érthető, hogy a kórházat egyre több nővérke hagyja el, de már a férfi dolgozók is panaszkodnak a bevándorlók miatt.

Egy férfi ápoló a következőkről számolt be:

Amit naponta át kell élnem, az társadalmilag egyáltalán nem elfogadható. Sértegetnek, köpködnek, kiabálnak velem, és egyszer már gyilkossággal is megfenyegettek– idézi a lap a kórházi dolgozó szavait.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Orbán Viktor fogadta a horvát államfőt

    Orbán Viktor fogadta a horvát államfőt

    Munkavacsorán fogadta Kolinda Grabar-Kitarovic horvát köztársasági elnököt Orbán Viktor miniszterelnök szombat este Budapesten, a Karmelita kolostorban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

  • 210 tonnával csökkentik műanyag-felhasználását

    210 tonnával csökkentik műanyag-felhasználását

    A Lidl Magyarország a már bejelentett intézkedések mellett további 210 tonnával csökkenti a műanyag-felhasználását az év végéig a saját márkás ásványvizek PET-palackjainak súlycsökkentésével, továbbá műanyagcsomagolásának visszaszorításával – tájékoztatta az áruházlánc pénteken az MTI-t.