2018. november 16., péntek
Ödön

Egyéb Dunaújváros

Áprilisra megújul a Vasvári

Tavasszal befejeződnek a Vasvári Pál Általános Iskola épületének felújítási munkálatai. Az intézményben több energetikai fejlesztést is végeznek. A Petőfi Sándor Általános Iskola pedig új nyílászárókat kapott a közelmúltban. 

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, két dunaújvárosi általános iskola is jelentős megújuláson megy keresztül a 2017–2018-as tanévben. Az összesen mintegy 800 millió forint értékű felújítások során a Petőfi Sándor Általános Iskolában kicserélték a nyílászárókat, valamint leszigetelték az épület homlokzatát. Az iskola pályázati forrásból mintegy 250 millió forintot költhetett a munkálatokra, amelyek természetesen hozzájárulnak az energiagazdálkodás hatékonyságához. A következő fűtési szezonban minden bizonnyal alacsonyabb lesz a fűtésszámla az iskolában. A Petőfihez hasonlóan a Vasvári iskola nyílászáróit is lecserélték, ezenkívül a szigetelés is megújult az intézményben, valamint néhány belső felújítást is elvégeznek.


A felújítások már ősszel elkezdődtek a Vasváriban

A város legnagyobb múltra visszatekintő általános iskolájában a hő- és vízszigetelés megújulása mellett napelemeket is felszerelnek, ezzel tovább növelve az energiatakarékosságot. A komplex energetikai felújítás, amelynek során teljesen új nyílászárók, új szigetelés és a napkollektorok is felkerülnek a Vasváriba, összesen mintegy 300 millió forintba kerülnek. A munkálatokat néhány hónappal ezelőtt kezdték el, és – mivel rendkívül jól haladnak a kivitelezéssel – várhatóan áprilisban fejeződnek be. Mindezek mellett a Dunaújvárosi Tankerület segítségével festési munkálatokat és három tanterem parkettázását is elvégezték a közelmúltban a Vasváriban. Hamarosan tehát teljesen megújulhat Dunaújváros legrégebbi iskolája.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.