EUR: 323,13 Ft
CHF: 286,40 Ft
2018. augusztus 15., szerda
Mária

Egyéb Dunaújváros

Áprilisra megújul a Vasvári

Tavasszal befejeződnek a Vasvári Pál Általános Iskola épületének felújítási munkálatai. Az intézményben több energetikai fejlesztést is végeznek. A Petőfi Sándor Általános Iskola pedig új nyílászárókat kapott a közelmúltban. 

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, két dunaújvárosi általános iskola is jelentős megújuláson megy keresztül a 2017–2018-as tanévben. Az összesen mintegy 800 millió forint értékű felújítások során a Petőfi Sándor Általános Iskolában kicserélték a nyílászárókat, valamint leszigetelték az épület homlokzatát. Az iskola pályázati forrásból mintegy 250 millió forintot költhetett a munkálatokra, amelyek természetesen hozzájárulnak az energiagazdálkodás hatékonyságához. A következő fűtési szezonban minden bizonnyal alacsonyabb lesz a fűtésszámla az iskolában. A Petőfihez hasonlóan a Vasvári iskola nyílászáróit is lecserélték, ezenkívül a szigetelés is megújult az intézményben, valamint néhány belső felújítást is elvégeznek.


A felújítások már ősszel elkezdődtek a Vasváriban

A város legnagyobb múltra visszatekintő általános iskolájában a hő- és vízszigetelés megújulása mellett napelemeket is felszerelnek, ezzel tovább növelve az energiatakarékosságot. A komplex energetikai felújítás, amelynek során teljesen új nyílászárók, új szigetelés és a napkollektorok is felkerülnek a Vasváriba, összesen mintegy 300 millió forintba kerülnek. A munkálatokat néhány hónappal ezelőtt kezdték el, és – mivel rendkívül jól haladnak a kivitelezéssel – várhatóan áprilisban fejeződnek be. Mindezek mellett a Dunaújvárosi Tankerület segítségével festési munkálatokat és három tanterem parkettázását is elvégezték a közelmúltban a Vasváriban. Hamarosan tehát teljesen megújulhat Dunaújváros legrégebbi iskolája.

Kapcsolódó Cikkek

 • In memoriam Matus György

  In memoriam Matus György

  72 éves korában elhunyt Matus György, a Vörösmarty Színház művésze, aki 20 évig volt a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja.

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.