2019. március 25., hétfő
Irén, Írisz

Egyéb Érd

Aranyérem Mogyoródról és Pécsről

A Grosics Gyula Sportcsarnok adott otthont Mogyoródon az U23-as korosztály kötöttfogású országos birkózóbajnokságának. A tét azért volt nagy, mert 2017-től ennél a korosztálynál is bevezették az Európa-bajnokság mellett a világbajnokságot is, és aki itt nyert, jó eséllyel pályázhat szereplésre a nemzeti válogatottban.

Az érdi Kovács Bence az 55 kg-os súlycsoportban kiválóan versenyzett: valamennyi ellenfelét magabiztosan verte, és ezzel az első helyen végzett.


A két zalaegerszegi bronzérmes, (balról) Bori Richárd és Narancsik Bence – középen Vejki Tamás edző.

A kiváló birkózó számára azonban ezzel nem ért véget a hét: a múlt szombaton Pécsett szerepelt. Itt, a szabadfogásúak országos bajnokságán 55 kg-ban ugyancsak aranyérmet szerzett. Az ugyanebben a súlycsoportban induló Nagy Krisztián sajnos nem jutott be a legjobb hatba, 60 kg-ban Berta Mike 4., 82 kg-ban  Végh Richárd 5. lett.

Kovács Bence, az U23-as korcsoport országos bajnoka (bal oldalon),
mellette Südi Gábor edző és Tar Mihály, az egyesület elnöke. Fotók: erdispartacus.hu

Csaknem hatvan egyesület versenyzői jelentek meg Zalaegerszegen a Diák II. Kötöttfogású Országos Bajnokság szőnyegein. Az érdiek közül 23 kg-ban Bori Richárd, 29 kg-ban pedig Narancsik Bence szerzett bronzérmet.

Kapcsolódó Cikkek