EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Sport

Astori-ügy: gyilkosság vagy öngyilkosság történt?

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást az udinei ügyészség Davide Astori, a Fiorentina csapatkapitánya vasárnapi halálát követően. Antonio De Nicolo főügyész szerint nem kizárható az idegenkezűség a futballista halálával kapcsolatban.

Bár az első hírek szerint szívmegállás okozta a 31 éves Davide Astori halálát, az olasz hatóságok nem zárják ki annak a lehetőségét, hogy gyilkosság vagy öngyilkosság történt. Antonio De Nicolo udinei főügyész szerint egyelőre nem tudják pontosan a halál okát, biztosat csak a boncolás után tudnak mondani.


– Kötelességünk kideríteni, hogy valóban természetes okok miatt történt-e a tragédia, vagy más előzménye volt – mondta De Nicolo, hozzátéve, hogy egy profi futballistáról van szó, akinek az egészségi állapotát folyamatosan figyelemmel kísérik orvosai.

A történtek fényében a Fiorentina és Astori korábbi klubja, a Cagliari is „visszavonultatja” a játékos 13-as mezszámát. Nem mindenkit rázott meg Astori halála.

– Nem nagyon érintett meg minket a halála, mivel nem igazán ismertük őt, de ettől függetlenül együtt érzünk a családjával. Előbb vagy utóbb mindannyian meghalunk, csak átutazók vagyunk itt. Most persze szomorúak vagyunk, de közel sem annyira, mint a hozzátartozói – fogalmazott Dani Alves, aki a 2016–2017-es szezonban a Juventus keretében szerepelt a Serie A-ban.

EPA/MAURIZIO DEGL’INNOCENTI

Kapcsolódó Cikkek

  • Veszélyben Mourinho állása

    Veszélyben Mourinho állása

    Akár az állásába is kerülhet José Mourinhónak, a Manchester United vezetőedzőjének, ha szombat délután vereséget szenved korábbi sikerei helyszínén, a Chelsea otthonában az angol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójának nyitómérkőzésén.

  • 24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

    24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

    Magyarország 24 éremmel – 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal – zárta a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát. Ez minden idők legjobb szereplése. Fiatal sportolóink közül az úszó Milák Kristóf és Késely Ajna volt a legeredményesebb három-három győzelemmel, előbbinek pedig még egy ezüstje is van.