EUR: 319,53 Ft
CHF: 282,37 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Sport

Astori-ügy: gyilkosság vagy öngyilkosság történt?

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást az udinei ügyészség Davide Astori, a Fiorentina csapatkapitánya vasárnapi halálát követően. Antonio De Nicolo főügyész szerint nem kizárható az idegenkezűség a futballista halálával kapcsolatban.

Bár az első hírek szerint szívmegállás okozta a 31 éves Davide Astori halálát, az olasz hatóságok nem zárják ki annak a lehetőségét, hogy gyilkosság vagy öngyilkosság történt. Antonio De Nicolo udinei főügyész szerint egyelőre nem tudják pontosan a halál okát, biztosat csak a boncolás után tudnak mondani.


– Kötelességünk kideríteni, hogy valóban természetes okok miatt történt-e a tragédia, vagy más előzménye volt – mondta De Nicolo, hozzátéve, hogy egy profi futballistáról van szó, akinek az egészségi állapotát folyamatosan figyelemmel kísérik orvosai.

A történtek fényében a Fiorentina és Astori korábbi klubja, a Cagliari is „visszavonultatja” a játékos 13-as mezszámát. Nem mindenkit rázott meg Astori halála.

– Nem nagyon érintett meg minket a halála, mivel nem igazán ismertük őt, de ettől függetlenül együtt érzünk a családjával. Előbb vagy utóbb mindannyian meghalunk, csak átutazók vagyunk itt. Most persze szomorúak vagyunk, de közel sem annyira, mint a hozzátartozói – fogalmazott Dani Alves, aki a 2016–2017-es szezonban a Juventus keretében szerepelt a Serie A-ban.

EPA/MAURIZIO DEGL’INNOCENTI

Kapcsolódó Cikkek

  • Újabb rekordokra készül az Év Sportolója címre jelölt Veres Roland

    Újabb rekordokra készül az Év Sportolója címre jelölt Veres Roland

    A 2018-as év legjobb hazai férfi sportolója cím esélyei közé választották a tavaly három Eb-aranyat nyert Veres Rolandot. A sporttörténelmi kick-box rekordokra pályázó és profi ökölvívó karrierre is készülő klasszis sorrendben másodszor szerepel a top 10-es listán, ráadásul egyetlen…

  • Ki lesz a befutó a Barcánál?

    Ki lesz a befutó a Barcánál?

    Lassan, de biztosan közeledik a téli átigazolási időszak utolsó napja. Éppen ezért érdekes a Barcelona jelenlegi helyzete, ugyanis a katalán klub a csatár poszt tekintetében rendkívül szerényen áll, lényegében Luiz Suárezen kívül nincs senki, aki bevethető lenne ezen a helyen.