EUR: 322,99 Ft
CHF: 281,29 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Egyéb Hódmezővásárhely

Átadták a 20 éves Kagylóhéj felújított épületét

Hódmezővásárhelyen 180 millió forintból újult meg a Kagylóhéj Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálat, amelynek felújított épületét a közelmúltban adták át. 

Az 1890–1910 között készült épületben ez idáig csak részleges felújítások történtek, legutóbb a kétezres évek elején. A most lezáruló beruházással a központ kívül-belül megújult, a munkálatok során sor került energetikai korszerűsítésre, az elektromos rendszerek felújítására és akadálymentesítésre is.


Az 1890-1910 között készült épületben ez idáig csak részleges felújítások történtek. Most kívül-belül megújult.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere február 17-én Hódmezővásárhelyen járt, ahol Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterrel meglátogatták az EVP 10. születésnapja alkalmából rendezett szűrőnapot, majd bejárták a Kagylóhéj Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálat megújult épületét is, ahol megtekintették a konzultációs szobákat, valamint köszöntötték a szolgálat munkatársait.

„Fontos, hogy úgy nőjenek fel a gyerekek, hogy minden olyan hátrányt, amit magukkal hoznak, le tudjanak küzdeni” – fogalmazott Balog Zoltán

Balog Zoltán elmondta, hogy amit látott Hódmezővásárhelyen, azt az egyik legjobb rendszernek tartja. „Egy olyan 20 éves munkáról beszélünk ebben a városban, ami országosan most kezd teljes lefedettségű lenni. Fontos, hogy együtt működjön az egészségügy, az iskola, a gyermekjólét, a szociális szféra és leginkább a szülők abban, hogy a gyermekeik, akik valamilyen módon hátrányt szenvednek, egyenlő vagy javuló esélyekkel induljanak el” – fogalmazott az emberi erőforrások minisztere. Hozzátette: a magyar családpolitika legfontosabb célja, hogy minél több gyermek szülessen Magyarországon.

Kapcsolódó Cikkek