2018. augusztus 17., péntek
Jácint

Egyéb Tapolca

Az ápolókat ünnepelték

Megünnepelték az ápolók napját az ajkai Magyar Imre Kórházban. Magas színvonalú szakmai munkájáért Kossuth Zsuzsanna-díjat vehetett át Mikó Lászlóné, a kórház Intenzív osztályának szakápolója, Gazsóné Palkovics Erika, az Általános sebészet diplomás ápolója, valamint Bende Valéria aneszteziológiai szakasszisztens.

A Veszprém Megyei Önkormányzat különdíjat adományozott a transzfúziológiai osztály kollektívájának, amely a közelmúltban autóbalesetet szenvedett. Egy ajkai üzemben szervezett véradásról tartottak a következő akció színhelyére, Szigligetre, amikor Ódörögd és Zalahaláp között egy személygépkocsi kivágódott egy furgon mögül, és belerohant a kórház kisbuszába. A frontális ütközésben mind a hat utas megsérült, ketten súlyosan. Az autójuk teljesen összeroncsolódott.


– Sokan siettek a segítségünkre, és szeretnénk megköszönni, amit értünk tettek. Más autósok is megálltak, kiszálltak és odaszaladtak hozzánk. Ők húztak ki bennünket a roncsból. Volt, aki pokrócot hozott, más a kabátjával takart be bennünket. A mentők, a tűzoltók és a rendőrök is rendkívüli helytállásról tettek tanúbizonyságot. Csak perceknek tűnt, mire ott voltak, és máris körülöttünk sürögtek – idézte fel a történteket a Lokálnak Kissné Balogh Ildikó asszisztens.

A sérültek az ajkai kórházba, Nagy Zoltán igazgatóhoz kerültek, aki végig mellettük maradt. A négy sérült egészségügyi dolgozóból ketten már munkába álltak, ketten pedig még otthon lábadoznak. A totálkárosra tört autót pótolniuk kell, addig is a Veszprém Megyei Önkormányzat felajánlotta a kisbuszát.

Kapcsolódó Cikkek