EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb Tapolca

Az ápolókat ünnepelték

Megünnepelték az ápolók napját az ajkai Magyar Imre Kórházban. Magas színvonalú szakmai munkájáért Kossuth Zsuzsanna-díjat vehetett át Mikó Lászlóné, a kórház Intenzív osztályának szakápolója, Gazsóné Palkovics Erika, az Általános sebészet diplomás ápolója, valamint Bende Valéria aneszteziológiai szakasszisztens.

A Veszprém Megyei Önkormányzat különdíjat adományozott a transzfúziológiai osztály kollektívájának, amely a közelmúltban autóbalesetet szenvedett. Egy ajkai üzemben szervezett véradásról tartottak a következő akció színhelyére, Szigligetre, amikor Ódörögd és Zalahaláp között egy személygépkocsi kivágódott egy furgon mögül, és belerohant a kórház kisbuszába. A frontális ütközésben mind a hat utas megsérült, ketten súlyosan. Az autójuk teljesen összeroncsolódott.


– Sokan siettek a segítségünkre, és szeretnénk megköszönni, amit értünk tettek. Más autósok is megálltak, kiszálltak és odaszaladtak hozzánk. Ők húztak ki bennünket a roncsból. Volt, aki pokrócot hozott, más a kabátjával takart be bennünket. A mentők, a tűzoltók és a rendőrök is rendkívüli helytállásról tettek tanúbizonyságot. Csak perceknek tűnt, mire ott voltak, és máris körülöttünk sürögtek – idézte fel a történteket a Lokálnak Kissné Balogh Ildikó asszisztens.

A sérültek az ajkai kórházba, Nagy Zoltán igazgatóhoz kerültek, aki végig mellettük maradt. A négy sérült egészségügyi dolgozóból ketten már munkába álltak, ketten pedig még otthon lábadoznak. A totálkárosra tört autót pótolniuk kell, addig is a Veszprém Megyei Önkormányzat felajánlotta a kisbuszát.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.