EUR: 313,80 Ft
CHF: 276,38 Ft
2019. március 19., kedd
József, Bánk

Egyéb Tapolca

Az ápolókat ünnepelték

Megünnepelték az ápolók napját az ajkai Magyar Imre Kórházban. Magas színvonalú szakmai munkájáért Kossuth Zsuzsanna-díjat vehetett át Mikó Lászlóné, a kórház Intenzív osztályának szakápolója, Gazsóné Palkovics Erika, az Általános sebészet diplomás ápolója, valamint Bende Valéria aneszteziológiai szakasszisztens.

A Veszprém Megyei Önkormányzat különdíjat adományozott a transzfúziológiai osztály kollektívájának, amely a közelmúltban autóbalesetet szenvedett. Egy ajkai üzemben szervezett véradásról tartottak a következő akció színhelyére, Szigligetre, amikor Ódörögd és Zalahaláp között egy személygépkocsi kivágódott egy furgon mögül, és belerohant a kórház kisbuszába. A frontális ütközésben mind a hat utas megsérült, ketten súlyosan. Az autójuk teljesen összeroncsolódott.


– Sokan siettek a segítségünkre, és szeretnénk megköszönni, amit értünk tettek. Más autósok is megálltak, kiszálltak és odaszaladtak hozzánk. Ők húztak ki bennünket a roncsból. Volt, aki pokrócot hozott, más a kabátjával takart be bennünket. A mentők, a tűzoltók és a rendőrök is rendkívüli helytállásról tettek tanúbizonyságot. Csak perceknek tűnt, mire ott voltak, és máris körülöttünk sürögtek – idézte fel a történteket a Lokálnak Kissné Balogh Ildikó asszisztens.

A sérültek az ajkai kórházba, Nagy Zoltán igazgatóhoz kerültek, aki végig mellettük maradt. A négy sérült egészségügyi dolgozóból ketten már munkába álltak, ketten pedig még otthon lábadoznak. A totálkárosra tört autót pótolniuk kell, addig is a Veszprém Megyei Önkormányzat felajánlotta a kisbuszát.

Kapcsolódó Cikkek

 • Európai szaktekintélyek körében

  Európai szaktekintélyek körében

  Prof. Dr. Szécsi Gábor tanszékvezető egyetemi tanárt, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánját március 2-án Salzburgban beiktatták az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia (EASA) tagjai közé.

 • Nem kell rongálni a Mecseket!

  Nem kell rongálni a Mecseket!

  Több százezres kárt tettek a Mecsekben azok a kirándulók, akik az erdei műtárgyakat dobták tűzre, ha épp szalonnázni volt kedvük. Ezt elégelték meg a Biokom emberei és álltak elő egy remek ötlettel.

 • A győzelem lesz a cél a First Fielden

  A győzelem lesz a cél a First Fielden

  Amerikában nem is olyan nagyon régen, a Super Bowl-lal befejeződött az ott oly nagyon népszerű amerikai futball bajnoksága, míg Magyarországon e honban rövidesen elkezdődik a verseny.