EUR: 323,73 Ft
CHF: 284,14 Ft
2018. augusztus 21., kedd
Sámuel, Hajna

Belföld

Az ellenzéki pártok nem a kormányzásra készülnek

Ahogy közeledünk a választás időpontjához, egyre több ellenzéki párt áll elő ígéretekkel – írja a hirado.hu. A szakértő szerint nagy a káosz és nehezen egyeztethetők össze az ellenzéki álláspontok. A választók túlnyomó többsége arra számít, hogy a Fidesz–KDNP folytatja a kormányzást, ezért az ellenzéki pártok egymásra licitálnak nagyotmondásban, hogy el tudják érni potenciális szavazóikat.

Ezzel próbálják maximalizálni a szavazótáborukat, nem a kormányzásra készülnek, hiszen ha azt tennék, nem mondanának olyat, amivel saját mozgásterüket szűkítenék – mondta Mráz Ágoston Sámuel politikai elemző, a Nézőpont Csoport vezetője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.  Kiemelte: két következménye lehet a hamis alapon tett választási ígérgetésnek. Az egyik az ígéretek visszavonása – ezt láthattuk az őszödi beszéd után is –, a másik pedig az, hogy teljesítik ugyan az ígéreteket,  de azzal eladósítják az országot, és a nemzeti tulajdont privatizálni kell és adósságspirálba kényszerül az ország.


Az interjú teljes terjedelmében a hirado.hu oldalán meghallgatható!

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Ügyeskedéshez alapít pártot a Soros-szervezet

    Ügyeskedéshez alapít pártot a Soros-szervezet

    Pártot alakítanak Soros György migrációért felelős helytartói, hogy ne kelljen adózni a spekuláns támogatásai után – írta meg a Pesti Srácok. A Facebook-bejegyzésében úgy fogalmazott a Migration Aid, hogy ezzel új dimenzióba lép a hatalommal vívott harcuk.

  • Meghiúsult az ellenzék öncélú akciója

    Meghiúsult az ellenzék öncélú akciója

    Soron kívüli ülést hívtak össze az Országgyűlésben az ellenzéki pártok a múlt hét pénteken az ápolási díj emelésének, illetve a kilakoltatással szembenéző devizahitelesek ügyében.