EUR: 314,25 Ft
CHF: 277,39 Ft
2019. március 21., csütörtök
Benedek

Belföld

Az ellenzéki pártok nem a kormányzásra készülnek

Ahogy közeledünk a választás időpontjához, egyre több ellenzéki párt áll elő ígéretekkel – írja a hirado.hu. A szakértő szerint nagy a káosz és nehezen egyeztethetők össze az ellenzéki álláspontok. A választók túlnyomó többsége arra számít, hogy a Fidesz–KDNP folytatja a kormányzást, ezért az ellenzéki pártok egymásra licitálnak nagyotmondásban, hogy el tudják érni potenciális szavazóikat.

Ezzel próbálják maximalizálni a szavazótáborukat, nem a kormányzásra készülnek, hiszen ha azt tennék, nem mondanának olyat, amivel saját mozgásterüket szűkítenék – mondta Mráz Ágoston Sámuel politikai elemző, a Nézőpont Csoport vezetője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.  Kiemelte: két következménye lehet a hamis alapon tett választási ígérgetésnek. Az egyik az ígéretek visszavonása – ezt láthattuk az őszödi beszéd után is –, a másik pedig az, hogy teljesítik ugyan az ígéreteket,  de azzal eladósítják az országot, és a nemzeti tulajdont privatizálni kell és adósságspirálba kényszerül az ország.


Az interjú teljes terjedelmében a hirado.hu oldalán meghallgatható!

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A januári többletnél kisebb deficittel zárt februárban az államháztartás

  A januári többletnél kisebb deficittel zárt februárban az államháztartás

  Az államháztartás központi alrendszere az év első két hónapját 67,3 milliárd forintos többlettel zárta, miután februárban 177,2 milliárdos hiány keletkezett a januári 244,5 milliárd forintos többletet követően – erősítette meg az előzetes adatokat csütörtökön kiadott részletes jelentésében a Pénzügyminisztérium (PM).

 • A néppártiak változtattak a szavazáson, ahogy megtudták, a Fidesz ki akar lépni

  A néppártiak változtattak a szavazáson, ahogy megtudták, a Fidesz ki akar lépni

  Az utolsó pillanatban változtatták meg a néppárti képviselők, hogy miről szavazzanak szerdán – tudta meg az Origo. Az órákig húzódó ülés közben a német néppártiak megtudták, hogy Orbán Viktor zsebében már ott lapul az aláírt kilépő nyilatkozat. Az egyik pont, hogy miről szavazzanak, vállalhatatlan volt a Fidesz számára.

 • Megkéselt egy recepcióst Budapesten, majd Mexikóba menekült

  Megkéselt egy recepcióst Budapesten, majd Mexikóba menekült

  Vádat emeltek egy férfi ellen, aki egy XII. kerületi szállodában késsel életveszélyesen megsebesítette a recepcióst még 2001-ben; a vádlottat tavaly júniusban Mexikóban fogták el – közölte a fővárosi főügyész csütörtökön az MTI-vel.