EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Belföld

Az ellenzéki pártok nem a kormányzásra készülnek

Ahogy közeledünk a választás időpontjához, egyre több ellenzéki párt áll elő ígéretekkel – írja a hirado.hu. A szakértő szerint nagy a káosz és nehezen egyeztethetők össze az ellenzéki álláspontok. A választók túlnyomó többsége arra számít, hogy a Fidesz–KDNP folytatja a kormányzást, ezért az ellenzéki pártok egymásra licitálnak nagyotmondásban, hogy el tudják érni potenciális szavazóikat.

Ezzel próbálják maximalizálni a szavazótáborukat, nem a kormányzásra készülnek, hiszen ha azt tennék, nem mondanának olyat, amivel saját mozgásterüket szűkítenék – mondta Mráz Ágoston Sámuel politikai elemző, a Nézőpont Csoport vezetője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.  Kiemelte: két következménye lehet a hamis alapon tett választási ígérgetésnek. Az egyik az ígéretek visszavonása – ezt láthattuk az őszödi beszéd után is –, a másik pedig az, hogy teljesítik ugyan az ígéreteket,  de azzal eladósítják az országot, és a nemzeti tulajdont privatizálni kell és adósságspirálba kényszerül az ország.


Az interjú teljes terjedelmében a hirado.hu oldalán meghallgatható!

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám

  Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám

  Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám a médiatanács által elfogadott tanulmány szerint – közölte Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatóság az MTI-vel pénteken.

 • Rippl-Rónai egyik portréja kelt el a legmagasabb áron

  Rippl-Rónai egyik portréja kelt el a legmagasabb áron

  Rippl-Rónai József Kékruhás lány virágos kalapban című festménye 75,6 millió forintért kelt el a BÁV kétnapos őszi aukcióján, amelyen a festmények mellett műtárgyakat és ékszereket kínáltak az érdeklődőknek.

 • Tarlós: Körülbelül ezermilliárdot jelent a fővárosnak a kormányfővel megkötött megállapodás

  Tarlós: Körülbelül ezermilliárdot jelent a fővárosnak a kormányfővel megkötött megállapodás

  Körülbelül ezermilliárd forintot jelent Budapestnek az Orbán Viktor miniszterelnökkel szombaton aláírt – a főváros és a kormány együttműködéséről szóló, 15 pontból álló – megállapodás, amelynek része a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának (FKT) létrehozása is – mondta Tarlós István főpolgármester a testület megalakulását követő budapesti sajtótájékoztatón.

 • Kiváló a magyar hal minősége

  Kiváló a magyar hal minősége

  Kiváló a Magyarországon termelt, kifogható és elfogyasztható halak minősége a sajtóban sugalmazott álláspontoktól eltérően – közölte Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) elnöke pénteken az MTI-vel.