EUR: 314,25 Ft
CHF: 277,39 Ft
2019. március 21., csütörtök
Benedek

Egyéb XIV.kerület

Az ellenzéknek semmi sem drága: hamisított okirattal próbálták lejáratni dr. Jelen Tamást

Hamisított okirattal próbálták lejáratni dr. Jelen Tamást, a Fidesz–KDNP zuglói országgyűlési képviselőjelöltjét.  Ráadásul a hamisított iratot valaki eljuttatta a 24.hu és a 168 Óra szerkesztőségébe is. Azóta kiderült, a „bizonyíték” hamis.

– Az ellenzéknek semmi sem drága. Okirat-hamisítással próbálják a politikai ellenfeleket lejáratni. Minap több ellenzéki újságíró azzal keresett fel, hogy a kezükben van egy okirat, amelyen az áll, hogy engem a NAV gyanúsítottként kíván holnap kihallgatni. Az újságírók tényként állították ezt. Kiderült: a dokumentum hamis, a NAV pedig megtette a feljelentést. Hát ilyen Zuglóban élünk most. Nem ilyenben szeretnénk április 8-a után – mondta Jelen Tamás.


Gyorsan kiderült, hogy Jelen Tamás ellen felhozott vádak hamisak (Fotó: Keresztesi Balázs)

Mint lapunk megtudta, március elsején dr. Jelen Tamást a kora délutáni órákban telefonon megkereste Spirk József, a 24.hu internetes portál újságírója azzal a kérdéssel, kíván-e arra nézve nyilatkozni, hogy ellene a NAV Központi Nyomozó Főosztálya nyomozást folytat, illetve beidézte mint gyanúsítottat költségvetési csalás minősített esetének megalapozott gyanújával. Spirk József mindezek után mobiltelefonon SMS-üzenetben elküldött egy fényképet, amelyen töredékében egy a NAV Központi Nyomozó Főosztálya által kibocsátott gyanúsítotti idézés látszik. A képviselőnek gyanússá vált, hogy az idézésben sem a születési helye, sem a lakcíme nem volt helyes, nem mellesleg semmilyen ellene folyó nyomozásról nem tudott. Ezután Jelen Tamás és munkatársa azonnal felhívta a NAV Központi Nyomozó Főosztályát, ahol azt az információt kapták, hogy bár az idézésen szereplő pénzügyőr kollégájuk létező személy, a 60300-648/2017. bü ügyszám nem létezik , és bár 2016-ban volt ilyen ügyszám, de abban dr. Jelen Tamás semmilyen formában nem érintett, a neve fel sem merült.
Mint azt Jelen Tamástól megtudtuk, kérdésként merült fel a NAV Központi Nyomozó Főosztálya részéről, hogy  kíván-e feljelentést tenni az ügyben.
– Bár a bejelentést a NAV Központi Nyomozó Főosztálya felé megtettem, álláspontom szerint feljelentést pontosan a NAV Központi Nyomozó Főosztályának kell tennie, hiszen a Spirk József által megküldött idézés a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Központi Nyomozó Főosztályának nevével, ügyszámával és egy hivatásos állományú dolgozójának nevével élt vissza – mondta lapunknak Jelen Tamás, aki hozzátette, Spirk József, a 24.hu internetes portál újságírója még ugyanezen a napon 18.08 órakor az alábbi szövegű telefonos üzenetet küldte (szó szerint idézve):
„Üdvözlöm, spirkjózsef, 24.hu birtokunkban van az alábbi, az ön nevére szóló idézés, a kérdés az, továbbra is azt állítja, hogy nem tud az önt érintő NAV-nyomozásról? Válasz hiányában úgy vesszük, h az idézést nem kommentálta, valódiságát nem cáfolta.”


– Ezekre az SMS-ekre a NAV Központi Nyomozó Főosztálya írásos válaszának hiányában nem válaszoltunk. Másnap a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága Vizsgálati Osztálya elküldte az általuk lefolytatott belső vizsgálat eredményéről szóló értesítést, amely szerint: „Értesítem, hogy az Ön által tett bejelentés alapján a mai napon feljelentéssel éltünk a Btk. 342. § (1) bekezdés a) pontjába ütköző közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság felé.”
A PestiSrácok.hu elérte Spirk Józsefet, aki elmondta, pontosan tudja, honnan kapták az említett iratot, de a forrásukat nem fedi fel. Hozzátette, amennyiben kiderül, hogy az idézés hamisítvány, akkor a szerkesztőségük is feljelentést tesz.


Kapcsolódó Cikkek

 • Termékeny tavasz az állatkertben

  Termékeny tavasz az állatkertben

  Utódokat nevelnek a tanyaházi juhok, megszülettek az első kecskegidák, és a kengurukölyök is rendszeresen kidugja fejét anyja erszényéből.

 • Teljesen megújul a Sas út

  Teljesen megújul a Sas út

  A beruházás alapján 780 méteres szakasz újul meg, emellett 830 méter hosszú kerékpárút épül, amely csatlakozik az észak-déli hálózatba.

 • Pro Urbe díjat kapott Ormos Zsuzsanna

  Pro Urbe díjat kapott Ormos Zsuzsanna

  Ormos Zsuzsanna pedagógus, képzőművész kapta Hódmezővásárhely önkormányzatának Pro Urbe-díját. Az elismerést teljes egyetértésben ítélte oda a kitüntetett négy évtizeden át zajló munkájáért a város vezetése és a képviselő-testület.