2019. március 26., kedd
Emánuel

Külföld

Az FPÖ hallani sem akar Soros-egyetemről Bécsben

Előre borítékolni lehetett, hogy a szociáldemokraták, a zöldek és a liberálisok üdvözölték a hírt, miszerint a Soros-egyetem Bécsben is alapít egy campust az Otto Wagner Kórház területén. A bejelentés hallatán az FPÖ felháborodását fejezte ki, ugyanis nem akarnak Soros-egyetemet Bécsben.

A Közép-európai Egyetem (CEU) és Bécs városvezetése bejelentette, hogy egy olyan egyetértési megállapodásról tárgyalnak, amely lehetővé teszi, hogy a Soros-egyetem campust hozzon létre Bécsben.


Maximilian Krauss FPÖ-s politikus szerint a Soros-egyetem elfogult munkát végez tudományos téren, ezért ellenzik, hogy Soros Bécsben is létrehozzon egy campust. Szerinte Sorosék hergelik az embereket azokkal a politikai erőkkel és mozgalmakkal szemben, amelyek szkeptikusan tekintenek a határok nélküli migrációra, és ellenzik a nyitott határok politikáját – írja a 888.hu.

A Szabadságpárt politikusa hozzátette, hogy a városnak inkább arra kellene koncentrálnia, hogy megakadályozzák az oktatás minőségének további romlását.


Nem aprózzák el a beruházást, ugyanis a CEU 25 ezer négyzetmétert kap a bécsi Otto Wagner Kórház területéből. A műemléképületben a 2019/2020-as tanévben kezdheti meg működését az egyetem. Úgy tudni, a kórház csak 2022-re költözik el, addig a Soros-egyetem egyes intézetei ideiglenes irodákban kapnak helyet.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek