EUR: 315,87 Ft
CHF: 281,22 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Belföld

Az uniós polgárok több mint fele a V4-ek álláspontját támogatja

Már kétszer annyian támogatják a visegrádi országok migrációval kapcsolatos álláspontját az unióban, mint Brüsszelét – mondta a Migrációkutató Intézet főigazgatója szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Orbán Balázs elmondta, az általa vezetett intézmény minden évben felméri az Európai Unió tagállamaiban élők álláspontját. A megkérdezettek több mint 50 százaléka gondolja azt, hogy a V4-ek kezelik jobban a migrációs válságot, Brüsszel migrációs politikáját csupán a megkérdezettek 24-25 százaléka támogatja – közölte.


“Ha a V4 az európai intézményekben is szeretné viszontlátni a saját migrációs álláspontját, akkor szövetségeseket kell gyűjteni” – mondta. Hozzátette: vannak bizonytalansági tényezők is, például a magyar választások, amelynek a végeredménye negatívan befolyásolhatja a V4-ek migrációs álláspontjának helyzetét.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Gigajátszótér épül a Ligetben

  Gigajátszótér épül a Ligetben

  Megkezdődik Magyarország legnagyobb és legkorszerűbb játszóterének kivitelezése a Liget Budapest projekt keretében; az úgynevezett Nagyjátszótér több mint 13 ezer négyzetméteren kap helyet a park dél-keleti részén.

 • Hatalmas siker volt a TeSzedd!

  Hatalmas siker volt a TeSzedd!

  A március 18-24. között tartott idei TeSzedd! önkéntes szemétszedési akció sikere azt mutatja, hogy összefogott az ország egy tisztább környezetért – jelentette ki Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára.

 • Védett tanú azonosíthatta F. Haszant

  Védett tanú azonosíthatta F. Haszant

  Nyugati titkosszolgálatok információi mellett egy külföldi védett tanú vallomása alapján gyanítják a hatóságok, hogy a múlthéten Budapesten elfogott F.

 • Science Park épül Józsefvárosban

  Science Park épül Józsefvárosban

  Történelmi pillanatnak lehetünk tanúi, ugyanis egy Egészségipari-Biotechnológiai Science Park létrehozásáról kötött megállapodást Budapest három nagy egyeteme a VIII.