EUR: 317,40 Ft
CHF: 280,56 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Belföld

Bajkai: A bulinegyedet a balliberálisok csinálták, csak a problémáit rajtunk kérik számon

Miután a szocialista-szabad demokrata politikusok tönkretették Erzsébet- és Terézvárost, most képviselőjelöltjeik, utódpártjaik előkelő idegenként kérik számon a Fidesz-KDNP-én, hogy hol tart a romeltakarítás – jellemezte ellenfeleit Bajkai István, Erzsébetváros alpolgármestere, Budapest 5. számú választókörzetének országgyűlési képviselőjelöltje a Magyar Időknek adott interjúban.

A lap csütörtöki számában Bajkai István az erzsébetvárosi bulinegyedről kifejtette: kérdés, hogy lehet nyugalomban, biztonságban élni akkor, amikor egy hétvégén, egy fél négyzetkilométeres helyen mintegy százezer szórakozni vágyó ember fordul meg. Ez kétszerese annak, ahányan egész Erzsébetvárosban laknak.


Hozzátette, a 2000-es évek elején az akkori szocialista és SZDSZ-es kerületi vezetés az erzsébetvárosiak megkérdezése nélkül állította elő ezt a helyzetet azzal, hogy több mint hetven ingatlant eladtak romkocsmának olcsón, ár alatt. Közölte, “a balliberálisok összehoznak egy problémahalmazt, kiveszik belőle a maguk hasznát, és amikor gond van, felülnek a magas lóra, és számon kérik a mostani vezetésen, hogy mi történt itt”.

A parlamenti választásokról elmondta, tétje egyértelmű: “… egy erős Magyarország vagy egy identitását vesztett, kevert népességű bevándorlóország. Mi azt szeretnénk, hogy az, ami 2015-ben a Keleti pályaudvarnál történt, soha többé ne ismétlődhessen meg”.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szánalmasan kevesen tüntettek

  Szánalmasan kevesen tüntettek

  Nagyobb volt a füstje, mint a lángja a szombatra meghirdetett ellenzéki demonstrációsorozatnak, amelynek az volt a célja, hogy leállítsák az országot.

 • Kígyózó sor a Corvin mozi székeiért

  Kígyózó sor a Corvin mozi székeiért

  Óriási volt az érdeklődés a Corvin mozi székei iránt, ugyanis péntek délelőtt 10 és 12 óra között hatalmas tömeg állt sorba, hogy az 1000 forintos régi moziszékekből legalább egyet hazavihessen.

 • A többség elutasítja az ellenzék színjátékát

  A többség elutasítja az ellenzék színjátékát

  A magyar emberek 60 százaléka szerint az ellenzéki pártok és politikusok a hatalomra jutás érdekében használják fel a tüntetések adta szereplési lehetőséget – derült ki a Századvég legfrissebb közvélemény-kutatásából.