2019. október 23., szerda
Gyöngyi

Belföld

Bajnai Gordonnak nézték Vona Gábort

Lassan ott tartunk, hogy annyi miniszterelnök-jelölt van, hogy Dunát lehet velük rekeszteni. Éppen ezért arra voltunk kíváncsiak, hogy egy átlagos választópolgár mennyire van tisztában a jelöltekkel, így budapestieket kérdezett a Lokál, hogy kiderüljön, vajon ők felismerik-e a meghatározó politikusokat.

Orbán Viktor miniszterelnök (Fidesz) 10/10


Orbán Viktor miniszterelnököt mind a tíz általunk megkérdezett meg tudta nevezni. Akad olyan, aki „régi motorosnak” nevezte a kormányfőt, és ő az egyetlen, akinek a párthovatartozását is mindenki tudta.

Gyurcsány Ferenc (DK) 10/10


„Vigye innen!”, „Nem akarom látni” – ilyen és ehhez hasonló visszajelzéseket kaptunk, amikor Gyurcsány Ferenc képét mutattuk meg az embereknek. Bár a nevét mindenki tudta, a pártját már nem: heten mondták, hogy a DK-ban politizál, de egy hölgy szerint ő még mindig az MSZP színeiben borzolja a kedélyeket, ketten nem tudták a pártját.

Vona Gábor (Jobbik) 10/7

Amikor a jobbikos politikus fényképét mutattuk, többet is csóválták a fejüket és mindössze hét ember tudta megnevezni. Azt, hogy melyik párt színeiben indul, csupán hatan tudták. Azok, akik felismerték, említették, hogy nem értik a Jobbik pálfordulását, és azt is elmondták, nem felejtik el, hogy pár évvel ezelőtt még cigányozott és zsidózott. A Lokál kedvenc megfejtője viszont az a lány volt, aki Bajnai Gordonnal keverte össze Vonát.

Szél Bernadett (LMP) 10/5

– Nő is jelölteti magát? – kérdezte egy járókelő, amikor az LMP társelnökét mutattuk neki. Név szerint csupán öten ismerték és csak ez az öt ember tudta megmondani, hogy melyik pártban politizál. Többek szerint a képen Kunhalmi Ágnes (MSZP) volt és Dúró Dóra (Jobbik) nevét is bedobták.

Karácsony Gergely (MSZP–Párbeszéd) 10/3

– Ez lesz a kakukktojás, biztos egy pap – mondták, utalva arra, hogy a fotón, amit mutattunk, össze van kulcsolva a keze. A nevét három ember tudta megmondani, de azt, hogy ő az MSZP–Párbeszéd fúzió miniszterelnök-jelöltje, már senki sem tudta.

MTI Fotó: Illyés Tibor

 

Szigetvári Viktor (Együtt) 10/1

Nem örvend elképesztő ismertségnek az Együtt miniszterelnök-jelöltje sem: tízből csupán egy ember ismerte fel. Ő tipikusan az „ismerős az arca, de nem tudom, hogy kicsoda” kategóriába tartozik. Három megkérdezett a párttársával, Juhász Péterrel, az Együtt elnökével keverte össze. Hogy melyik pártban politizál, csak két ember tudta.

Fekete-Győr András (Momentum Mozgalom) 10/1

Szigetvárihoz hasonlóan őt is csak egy ember ismerte fel, de ő is csak annyit mondott, hogy azért ismeri, mert „szabotálta az olimpiát”. Valaki Soproni Tamással, a Momentum alelnökével keverte össze, és olyan is akadt, aki szerint „ő dobálja az épületeket”, utalva ezzel Gulyás Márton politikai aktivistára. Érdekes, hogy csak egyvalaki tudta, hogy Fekete-Győr momentumos (a nevét nem tudta). Egy megkérdezett szerint ő a „kétfarkú kutyapártos csávó”.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek