EUR: 323,13 Ft
CHF: 286,40 Ft
2018. augusztus 17., péntek
Jácint

Egyéb Szolnok

Bajnok lett párosban Szudi Ádám

A múlt hétvégén Budapesten, az Ormai László Sportcsarnokban rendezték meg az asztaliteniszezők országos bajnokságát. A péntektől vasárnapig tartó tornán sikeresen szerepelt a szolnoki származású Szudi Ádám és a zagyvarékasi gyökerekkel rendelkező Ecseki Nándor.

A két fiatal sportoló a párosok küzdelmeiben menetelt nagyot: az elődöntőben a BVSC-Zugló kettősével, András Csabával és Both Olivérrel mérkőztek meg, és rendkívül szoros párharc után végül 3-2-re diadalmaskodtak. Így jöhetett a finálé, ahol két igazi nagyágyú, az Eslövsben ütögető Kosiba Dániel és a Passauban légióskodó Lakatos Tamás volt a jászkunsági duó ellenfele. A döntő még nagyobb izgalmakat tartogatott, mint a legjobb négy kettős küzdelme, de a Szudi–Ecseki párosra nem volt ellenszer, így 3-2-es győzelemmel ők lettek férfi párosban a magyar bajnokok.


Szudi Ádám (balra) és Ecseki Nándor magyar bajnoki címmel indította az évet

Szudi Ádám nemcsak Ecseki Nándor oldalán mutatta meg klasszisát ezen a hétvégén, hanem egyéniben is villogott. A Dortmund kiválósága az elődöntőben 4-3-ra verte azt a Lakatos Tamást, akivel a páros döntőben is összefutott. Ezután jött a finálé Majoros Bence ellen, a szolnoki fiú pedig hiába próbált meg mindent, nem talált fogást klubtársán, és végül 4-1-re maradt alul. A Magyarországon az év játékosának is megválasztott Szudi Ádám tehát ehhez méltó módon indította az új esztendőt, és lendülete remélhetőleg a folytatásban is kitart!

Kapcsolódó Cikkek