2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb Szolnok

Bajnok lett párosban Szudi Ádám

A múlt hétvégén Budapesten, az Ormai László Sportcsarnokban rendezték meg az asztaliteniszezők országos bajnokságát. A péntektől vasárnapig tartó tornán sikeresen szerepelt a szolnoki származású Szudi Ádám és a zagyvarékasi gyökerekkel rendelkező Ecseki Nándor.

A két fiatal sportoló a párosok küzdelmeiben menetelt nagyot: az elődöntőben a BVSC-Zugló kettősével, András Csabával és Both Olivérrel mérkőztek meg, és rendkívül szoros párharc után végül 3-2-re diadalmaskodtak. Így jöhetett a finálé, ahol két igazi nagyágyú, az Eslövsben ütögető Kosiba Dániel és a Passauban légióskodó Lakatos Tamás volt a jászkunsági duó ellenfele. A döntő még nagyobb izgalmakat tartogatott, mint a legjobb négy kettős küzdelme, de a Szudi–Ecseki párosra nem volt ellenszer, így 3-2-es győzelemmel ők lettek férfi párosban a magyar bajnokok.


Szudi Ádám (balra) és Ecseki Nándor magyar bajnoki címmel indította az évet

Szudi Ádám nemcsak Ecseki Nándor oldalán mutatta meg klasszisát ezen a hétvégén, hanem egyéniben is villogott. A Dortmund kiválósága az elődöntőben 4-3-ra verte azt a Lakatos Tamást, akivel a páros döntőben is összefutott. Ezután jött a finálé Majoros Bence ellen, a szolnoki fiú pedig hiába próbált meg mindent, nem talált fogást klubtársán, és végül 4-1-re maradt alul. A Magyarországon az év játékosának is megválasztott Szudi Ádám tehát ehhez méltó módon indította az új esztendőt, és lendülete remélhetőleg a folytatásban is kitart!

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.