EUR: 316,13 Ft
CHF: 281,64 Ft
2019. március 22., péntek
Beáta, Izolda, Lea

Egyéb Nyíregyháza

Balog: Olyanra nem lehet bízni az oktatást, aki iskolabezárásban gondolkodik

Megdöbbentő, hogy az ellenzéki MSZP–Párbeszéd pártszövetség árnyékkormányában olyan ember is van, aki korábban iskolákat akart bezárni Magyarországon – mondta Balog Zoltán újságíróknak kedden a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mátészalkán.

Az emberierőforrás-miniszter a Nő az esély című roma felzárkóztatási program bizonyítványosztója után arról beszélt, hogy Karácsony Gergely árnyékkormányában az a Daróczi Gábor az oktatási tárca várományosa, aki néhány éve a bíróság segítségével akarta elérni tizennégy hét budapesti és hét vidéki iskola bezárását.


Daróczinak a kevesebb az elég: néhány éve a bíróság segítségével akarta elérni tizennégy iskola bezárását
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Olyan emberről beszélünk, akit korábban az Európai Bizottság arra jelölt ki, hogy ellenőrizze a magyar kormány által indított egyébként nemzetközi szinten is sikeresnek és elismertnek minősített romaprogramokat emlékeztetett Balog Zoltán. Megjegyezte: az MSZP–Párbeszéd oktatásiminiszter-jelöltje alapítványával melynek kuratóriumi tagja és elnöke is volt követelte az intézmények bezárását.

Én azt szeretném, hogy ez az árnyékkormány árnyékban is maradjon, mert úgy gondoljuk, olyanokra nem lehet bízni az oktatást, akik iskolabezárásban gondolkodnak jelentette ki Balog Zoltán.

Kapcsolódó Cikkek