EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Egyéb XXIII.kerület

Balogh Tamás Benkó-díjat kapott

A soroksári Balogh Tamás vehette át első alkalommal a Benkó-díjat, amelyet a Benkó Sándor Művészeti Alapítvány februárban adott át a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) rektori dísztermében.

Az elismeréseket a kuratórium egyhangú döntése alapján a klasszikus zene kategóriában Lugosi Dániel Ali klarinétművésznek, míg dzsessz és dixieland kategóriában az innovativitást elismerve Balogh Tamás billentyűsnek, zeneszerzőnek ítélték oda − tájékoztatott az MTI.


Tamás három éve az 50 tehetséges magyar fiatal programban is szerepelt már (Fotó: Máté Krisztián)

A dzsessz-dixieland kategória győztese lett az ifjú tehetség
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A Benkó-díjra 18–30 év közötti, kiemelkedő tehetségű, de még széles körben nem ismert zenészek pályázhattak komolyzene, dzsessz és dixieland, valamint könnyűzene kategóriákban. A könnyűzenei díjra kevés jelentkezés érkezett, ezért azt a tervek szerint jövőre adják át először.

A kitüntetettek személyéről Benkő László billentyűs, zeneszerző, Halász Judit színésznő, Kelemen Barnabás hegedűművész, Bogányi Gergely zongoraművész, Medveczky Ádám karmester, Miklósa Erika operaénekesnő és Szakcsi Lakatos Béla dzsesszzongorista, zeneszerző, a díjkuratórium tagjai döntöttek. Az anyagi támogatáson túl az alapítvány fellépési lehetőségeket is biztosít a díjazottaknak, valamint egy-egy Szász Károly iparművész által tervezett üvegklarinét szobrot is kapnak.

Balogh Tamás dzsesszzongorista számos magyar és nemzetközi verseny győztese, 2017-ben pedig Junior Prima Díjjal ismerték el. Az ifjú zongorista 2018 szeptemberétől a Berklee College of Music egyetemen tanul tovább, a díjjal járó támogatás nagy részéből tanulmányaihoz kapcsolódó kiadásait fedezi majd.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.