EUR: 330,90 Ft
CHF: 301,09 Ft
2019. október 20., vasárnap
Vendel

Extra

Barátai tartják el Orbán Józsit

Orbán Józsi szeptember óta küzd a tüdőrákkal. Az ATV Esti Frizbi Hajdú Péterrel című műsorában az énekes elmesélte, hol tart most a gyógyulásban, és kik azok, akik segítenek neki a nehéz időszakot lelkileg és anyagilag átvészelni. Az énekes betegsége ellenére máig elszív naponta 5-6 szál cigarettát. 

– Az orvosok szerint félúton járok a betegségemben. Azt hiszem, még két vagy három kemó van hátra, aztán meglátjuk, hogyan tovább. Nehezen viselem a kezeléseket és a rákövetkező napokban sem vagyok túl jól, még a víz ízét sem érzem. Szomjas sem vagyok, pedig rengeteget kellene innom – kezdte Orbán József, a 100 Folk Celsius frontembere az Esti Frizbi műsorának felvételén. Az énekes szeptember óta küzd a tüdőrákkal. Eleinte nagyon félt a betegségtől, de barátai és párja folyamatosan mellette vannak és segítik őt.


– Nagyon hálás vagyok a barátaimnak, akik anyagilag, lelkileg és fizikailag is segítenek. Nélkülük nem tudnék megélni. Egy segélykoncertet is szerveznek nekem és a befolyt összeg egésze az én gyógyulásomra megy. Beosztják egymás között, mikor ki jön fel hozzám. Főznek, mosnak rám, intézik a dolgaimat, kikészítik a gyógyszereimet, és ami a legfontosabb, szórakoztatnak engem – mesélte az énekes, aki nagyon legyengült a betegsége miatt és csak ritkán vállal el bármiféle felkérést. Most elsősorban a gyógyulásra koncentrál és otthonában lábadozik.

– Otthon fekszem, és várom, hogy jöjjenek a vendégeim, akik segítenek nekem. Ha nem érzem magam nagyon gyengének, kicsit lemegyek sétálni, de mást nemigen csinálok. Tévézek, a múlton merengek és dalokat írok – számolt be az énekes a mindennapjairól.


Hajdú Péter az adásban kitért arra, hogy bizony az énekes sokat dohányzott. – Leszoktál már a cigiről? – kérdezte Hajdú, amire Józsi meglepő választ adott: – Napi 5-6 szál cigarettát még mindig elszívok. Azt mondták az orvosaim, hogy fokozatosan kell letennem a cigit, mert sokkal károsabb, ha hirtelen válok meg tőle. Ennek ellenére érzem, hogy javulok, kapok levegőt, nem fáj semmim, és az ökölnyi nagyságú daganat is már csak körömnyi. Szeretnék meggyógyulni, és meg is van rá minden esélyem – tette hozzá Orbán József.

A vele készült teljes interjút vasárnap este láthatják az ATV-n.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek