EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Nagykanizsa

Becsületes helytállás

Az NB II-es labdarúgó-bajnokság harmadik helyén álló Békéscsabával vívja Magyar Kupa-nyolcaddöntős párharcát a zalai első osztály éllovasa, a Nagykanizsa. Az első találkozón, hazai pályán, helytállt Gombos Zsolt alakulata.

A Kanizsa sporttörténelmet írt azzal, hogy bejutott az MK legjobb 16 csapata közé, s ezzel az alacsonyabb osztályú együtteseknek kiírt, régi nevén Szabad Föld Kupa fináléjába a másik megye egyes gárdával, a Sényővel együtt. Ám a bajnoki címre és ezzel együtt NB III-as tagságra hajtó dél-zalaiak ennyivel nem elégedtek meg: szerettek volna jól teljesíteni s akár bravúrt elérni a most jóval magasabban jegyzett ellenfelükkel szemben.


A történelmi meccsnapon hóba borult a város, így az Olajbányász-stadion is, de a házigazdák, eleget téve az MLSZ kérésének, megfeszített munkával játékra alkalmassá tették a gyepszőnyeget, amiben a Via Kanizsa hómunkásai, diákok és szurkolók is közreműködtek. Aztán jött a hideg zuhany: már a 8. percben előnyhöz jutottak a viharsarkiak, egy erősen vitatható tizenegyes után. Bő fél óra elteltével pedig már 0-3 volt az eredmény. Ekkor sokan arra gondoltak: simán érvényesül a papírforma, s a lila-fehérek nagy különbségű győzelmet aratnak.

Járt a szurkolói pacsi a meccs után a kanizsai játékosoknak (Fotó: Gergely Szilárd)

Ám nem így történt. A második negyvenöt percre úgy jöttek ki a kanizsaiak, mintha a szünetben, szurkolói zsargonnal szólva, „vért ittak volna”. Mentek előre becsülettel, hajtottak, s az 56. percben Péntek Adrián büntetőjével szépítettek is. S bár a házigazdák még lőhettek volna gólt, a Békéscsaba rutinosan lehozta a második félidőt. A Nagykanizsa – elsősorban fordulás utáni teljesítményével – nem vallott szégyent, s ha nincs az első félidő visszafogottsága, még szorosabbá tehette volna a csatát, amelynek visszavágóját szerdán, már lapzártánk után rendezték a békési megyeszékhelyen.


A kupafordulóval egyben megkezdődött a focitavasz, amit momentán az időjárás azért nem tükröz. A Békéscsaba az NB II listavezetőjétől kapott ki 3-0-ra, Zalában azonban elhalasztották a komplett fordulót, mert a legtöbb pálya alkalmatlan volt a játékra. A megyei labdarúgó-igazgatóság döntése alapján a 16. játéknapot május 1-jén, kedden pótolják, amikor a Nagykanizsa a Keszthelyt fogadja, a város másik megyei I. osztályú gárdája, a Kiskanizsa pedig kiesési rangadót vív Pókaszepetken.

Amennyiben az időjárás nem szól közbe, szombaton az UFC Gyenesdiáson vizitál, a Sáskák SE pedig vasárnap a Teskándot látja vendégül. A forduló előtt a Nagykanizsa négy ponttal vezet a fő rivális Csács és tízzel a Hévíz előtt, a Kiskanizsa pedig az utolsó előtti, 15. helyen áll, egy egységgel megelőzve a sereghajtó Pókaszepetket.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.