EUR: 322,54 Ft
CHF: 281,98 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Nagykanizsa

Becsületes helytállás

Az NB II-es labdarúgó-bajnokság harmadik helyén álló Békéscsabával vívja Magyar Kupa-nyolcaddöntős párharcát a zalai első osztály éllovasa, a Nagykanizsa. Az első találkozón, hazai pályán, helytállt Gombos Zsolt alakulata.

A Kanizsa sporttörténelmet írt azzal, hogy bejutott az MK legjobb 16 csapata közé, s ezzel az alacsonyabb osztályú együtteseknek kiírt, régi nevén Szabad Föld Kupa fináléjába a másik megye egyes gárdával, a Sényővel együtt. Ám a bajnoki címre és ezzel együtt NB III-as tagságra hajtó dél-zalaiak ennyivel nem elégedtek meg: szerettek volna jól teljesíteni s akár bravúrt elérni a most jóval magasabban jegyzett ellenfelükkel szemben.


A történelmi meccsnapon hóba borult a város, így az Olajbányász-stadion is, de a házigazdák, eleget téve az MLSZ kérésének, megfeszített munkával játékra alkalmassá tették a gyepszőnyeget, amiben a Via Kanizsa hómunkásai, diákok és szurkolók is közreműködtek. Aztán jött a hideg zuhany: már a 8. percben előnyhöz jutottak a viharsarkiak, egy erősen vitatható tizenegyes után. Bő fél óra elteltével pedig már 0-3 volt az eredmény. Ekkor sokan arra gondoltak: simán érvényesül a papírforma, s a lila-fehérek nagy különbségű győzelmet aratnak.

Járt a szurkolói pacsi a meccs után a kanizsai játékosoknak (Fotó: Gergely Szilárd)

Ám nem így történt. A második negyvenöt percre úgy jöttek ki a kanizsaiak, mintha a szünetben, szurkolói zsargonnal szólva, „vért ittak volna”. Mentek előre becsülettel, hajtottak, s az 56. percben Péntek Adrián büntetőjével szépítettek is. S bár a házigazdák még lőhettek volna gólt, a Békéscsaba rutinosan lehozta a második félidőt. A Nagykanizsa – elsősorban fordulás utáni teljesítményével – nem vallott szégyent, s ha nincs az első félidő visszafogottsága, még szorosabbá tehette volna a csatát, amelynek visszavágóját szerdán, már lapzártánk után rendezték a békési megyeszékhelyen.


A kupafordulóval egyben megkezdődött a focitavasz, amit momentán az időjárás azért nem tükröz. A Békéscsaba az NB II listavezetőjétől kapott ki 3-0-ra, Zalában azonban elhalasztották a komplett fordulót, mert a legtöbb pálya alkalmatlan volt a játékra. A megyei labdarúgó-igazgatóság döntése alapján a 16. játéknapot május 1-jén, kedden pótolják, amikor a Nagykanizsa a Keszthelyt fogadja, a város másik megyei I. osztályú gárdája, a Kiskanizsa pedig kiesési rangadót vív Pókaszepetken.

Amennyiben az időjárás nem szól közbe, szombaton az UFC Gyenesdiáson vizitál, a Sáskák SE pedig vasárnap a Teskándot látja vendégül. A forduló előtt a Nagykanizsa négy ponttal vezet a fő rivális Csács és tízzel a Hévíz előtt, a Kiskanizsa pedig az utolsó előtti, 15. helyen áll, egy egységgel megelőzve a sereghajtó Pókaszepetket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.